16. úno 2013 12:30
ma prosim niekto pokazenu pumpu v garazi najlepsie v bratislave a bol by ochotny ju poskytnut na pokus o opravu?
vysvetlim preco a aka je moja motivacia:
1. som cerstvy majitel coopra s funkcnym riadenim (zatial) a chcem problem riesit skor ako bude neskoro
2. ako vyvojar elektroniky som zvedavy, co je na tej pumpe take neopravitelne
3. nechce sa mi zatial vytahovat pumpu z auta a analyzovat funkcny kus, lepsie keby to mal uz vonku s tym, ze uz tam nie je co viac pokazit

pretoze ak som spravne pochopil fakty su:
1. pumpa je obycajny dc motor, ktory ma dva stavy on/off (nepredpokladam ze tam je nejake riadenie otacok, krutiaceho momentu apod.)
2. pumpa je pripojena priamo na baterku, bez akychkolvek spinacich clenov a zopne sa pri nastartovanom motore - pri detekcii vyssieho palubneho napatia ako moze mat samotny akumulator, povedzme 13V
ak to takto nie je, prosim o opravu, pretoze zatial mi z toho vychadza, ze elektronika pumpy pozostava z jednoducheho komparatora (zrejme s hystereziou, low pass filtrom a oneskorenim), budica spinacieho prvku a samotneho spinacieho prvku - zrejme rele, ale mozno tam je ssr, bez procesora, pamate, can zbernice a dalsich komponentov, ktore by znemoznovali opravu
ak by to tak aj bolo, myslim, ze by nemal byt problem zostavit nahradu pozostavajucu z vyssie uvedenych komponentov
na zaver - vycistenie a zablokovanie otvorov je urcite spravna volba a nechcem nikomu preberat pracu, mna zaujma uz "vyhorena" elektronicka cast pumpy