Chtěl jsem zde napsat poslední novinku na mém autě a uvědomil jsem si, že jsem v hektickém počátku roku zapommněl zmínit novinky předchozí. Takže pěkně postupně...
Původně jsem říkal, že se mi auto líbí tak jak je, že na něm nebudu dělat žádné změny a zůstane "sériové". První trhliny tato teorie dostala na MINI Race day, kdy tam všichni přijeli s Worksy a moje obyčejné S bez úprav bylo nejpomalejší
Přesto všechno jsem si říkal, že jede dobře a změny na motoru dělat nebudu a vychytám jen drobné mouchy.
No a pak jsem si k vánocům koupil 15% řemenici KAVS
Loni na podzim jsem přezul auto na zimní gumy a pak už nevyjel. Na Nový rok bylo rozebraný, tak jsem si říkal hlavně ať to není "Jak na Nový rok tak po celý rok"
Takže na co došlo:
- výměna klima kompresoru - klima mi nikdy nešla a už mě to nebavilo
- výměna chladiče - při rozebírání auta začal téct
- výměna oleje v kompresoru
- instalace 15% řemenice
- výměna oleje v převodovce
- výměna oleje v motoru
Když jsem na konci ledna chtěl vyjet, auto po 3 měsíčním stání ani pořádně nerozsvítilo budíky. Nejdřív jsem se zhrozil, že je v háji elektrika, pak se naštěstí ukázalo, že je vybitá baterka. Stačilo jí nabít a přežila to. Tak doufám, že letos už budu jenom jezdit.
Auto jsem otestoval na cestě do Bratislavy a zpět, nic se neuvařilo, řemenice šlapala a pocitově jelo velmi dobře. Mělo to jen jednu chybu, brzy jsem si na to zvyknul