karosérie, okna, spojlery, zrcátka, světla...
08. říj 2015 16:24
Ahoj kolegové. Mám R53 r.04 a tento problém. Začalo mi levé světlo(xenon) svítit tak 5 m před auto. Zajel jsem do servisu, kde se zjistilo, že nechodí motorek. Nastavilo se tedy aspoň do správné polohy, ale při prvním zapnutí zafungovalo a tím pádem svítilo nahoru a muselo se zase seřídit. Teď je to tak, že občas funguje a občas zase ne. Dá se to opravit a nebo to je na výměnu celého světla ? Možná to někdo zkoušel a ví jak a z které strany se do světla dostat. Díky za každou radu.
Naposledy upravil
Pavel K dne 21. říj 2015 18:59, celkově upraveno 1
08. říj 2015 23:21
Opravit se da hodne veci, ale tohle bych do toho nepocital.. Svetlomet neni pripraven na nejake opravy uvnitr. Facelift se dal rozebrat nahratim plexi a naslednym rozebranim, cimz jsi se mohl dostat do utrob. Predfacelift se vetsinou rozebrat nedal, diky zatuhlemu lepidlu. Asi bych radeji resil nakup jeteho xenonu - s rizikem opetovneho vyskytu te same chyby
09. říj 2015 10:11
ahoj, ještě můžeš zkusit Daniela Včeláka z
http://www.bixenony.cz/ - dělají repas xenon světel, tak třeba zrepasují i motorek...
10. říj 2015 04:16
Motorek nebo vyskoceny tahlo ?
10. říj 2015 08:05
Tak momentálně to zase chodí. Jediné co se dalo udělat bylo, že jsem kontaktolem prostříkal připojovací patici. Všiml jsem si taky, že na světle někdo ze strany v plastu udělal asi 10cm kulatou díru a zase docela odborně zalepil. Zřejmě už se ten někdo pokoušel o opravu. Světlo už sháním kde se dá, neboť si myslím, že to zase začne zlobit. Docela mě láká se do světla podívat tou zalepenou dírou. Otázkou je co uvidím a co bych takovým otvorem opravil. Chtělo by to nějaký nákres.
10. říj 2015 08:31
Světla mám jen bohužel chci prodat po páru.
10. říj 2015 09:16
To jsou ty nabízené na bazoši ?
10. říj 2015 09:30
Nejspíše ano a mám je i tady v inzerci.
12. říj 2015 19:02
No přemýšlím nad těma světlama, ale zatím to zkusím asi opravit. 3 dny to normálně makalo, pak jedno zabouchnutí kapoty a už to nešlo. Další zabouchnutí kapoty a zase to maká. Kdyby to bylo to táhlo, tak myslím, že by to už nešlo vůbec. Přijde mi to spíš jako špatný kontakt někde od patice k motůrku, nebo zlobí přímo motůrek. Kdyby někdo věděl postup jak vyndat světlo z haubny abych ho nepok....., tak bych byl vděčný, protože to stejně asi skončí výměnou celého světla.
12. říj 2015 19:06
Pavel K píše:No přemýšlím nad těma světlama, ale zatím to zkusím asi opravit. 3 dny to normálně makalo, pak jedno zabouchnutí kapoty a už to nešlo. Další zabouchnutí kapoty a zase to maká. Kdyby to bylo to táhlo, tak myslím, že by to už nešlo vůbec. Přijde mi to spíš jako špatný kontakt někde od patice k motůrku, nebo zlobí přímo motůrek. Kdyby někdo věděl postup jak vyndat světlo z haubny abych ho nepok....., tak bych byl vděčný, protože to stejně asi skončí výměnou celého světla.
Světlo vyndáš jednoduše. Odpojíš kabelový svazek a přívod k odstřilu. Nakonec povolit tři šrouby a světlo je venku
12. říj 2015 19:26
No jen mi přijde, že se musí nejdříve nějak sundat ten kulatý chromový kryt. Nebo ne ?
12. říj 2015 19:28
Rámeček nesundavej !
12. říj 2015 19:30
Fajn. Musím si to pořádně prohlídnout.
13. říj 2015 17:40
Tak ještě jednou a snad naposled. Už to blblo při každém pohybu kapoty a tak mě napadlo, že by to mohlo být někde v kabelovém svazku. V místě připáskování na pravém pantu haubny se při pohybu svazek dost ohýbal. Tak jsem to rozholil a ejhle - jeden vodič přerušený. Zatím jsem to provizorně spojil a vyzkoušel. Světlo maká ! Snad je to vyřešený.
13. říj 2015 23:03
No tak slava !!!