Rady a tipy při pořízení New Mini - motory / stav / na co si dát pozor...
Odeslat odpověď

Re: Zajímavý NM v inzerci - COOPER S / JCW / GP

25. úno 2015 09:36

Ja som si tiez myslel ze mi bude chybat kompresor kym som si nesadol do r56 JCW a nepreviezol sa..je to uplne nieco ine ako r53 aj ked to tak nevyzera..r53 je popri tom ako starozitnost :) Ale co sa tyka tej kvality motora urcite je na tom R53 ooovela lepsie

25. úno 2015 09:54

Skalda píše:.....s kterým se posunu v mini světě o krok dál :wink: .....

O krok?????
Z R53 do R56 S s JCW úpravou je o malinko víc jak o krok nemyslíš? :D

25. úno 2015 10:08

Za mňa je kompresorovy zvuk sa nikdy neoopocuva,knucenie kompresora je návykové!! :mrgreen:
A agregáty čo čítam tak je 1.G na tom asi lepšie
Ale všetko má svoje pro a proti v oboch Generaciach

25. úno 2015 12:34

ycyk píše:
Skalda píše:.....s kterým se posunu v mini světě o krok dál :wink: .....

O krok?????
Z R53 do R56 S s JCW úpravou je o malinko víc jak o krok nemyslíš? :D

No dobře, tak o dva :lol:

25. úno 2015 12:41

A co se týká agregátu, to je právě to, čeho se trochu bojím. R53 s kompresorem se zdá být kvalitnější než další řady a R56 s turbem, dle informací nejen zde o vás, ale i z jiných zdrojů :| .

25. úno 2015 14:43

Jojo, R56 s turbem je radost :-D

25. úno 2015 21:09

Tak jsem ušetřil :D :? :shock: :(

První pohled - nadšení... z dálky vypadá nádherně...

Bližší ohledání - nadšení opadá... prasklina na zadním nárazníku, hluboké škrábance v laku a odřeniny na několika místech, obouchané hrany dveří a rýhy kolem klik, rýhy ve skle střešního okna a odřeniny na střeše...

Po nastartování - rozčarování... nikdy jsem motor JWC neslyšel, ale jako diesel znít určitě nemá, na volnoběh klepání a rachtání z pod krytu rozvodů, známky úniku oleje z pod krytu hlavy motoru...

Po projížďce - smíšené pocity... ano, 211 koní a hukot turba mě nadchlo, ale mezi 2 - 4000 otáček hrozné zvuky a rachtání z motoru, chvílemi byl dokonce v autě cítit spálený olej, při návštěvě autoservisu Peugeot potvrzena naše domněnka problému s rozvody a možná ještě ventily...

25. úno 2015 21:39

Fiha... no ako sa hovorí - papier znesie všetko. Fotky vedia pekne klamať. Tak aspoň máš v tom jasno a radšej sa mu vyhnúť ako potom nasypať tisíce do údržby.

25. úno 2015 22:20

Tyjo tak to je pech. A já se těšil jak budu slintat :-)

25. úno 2015 22:54

tak diesl zvuk u studeneho motoru je u techto motoru zcela bezny (ale samozrejme tento zvuk tam byt nema) - zpusobuje to vadny napinak....

26. úno 2015 00:38

Když jsem ho zahlédl poprvé, přál jsem si aby bylo vše OK a já s ním mohl odjet :wink:

Každopádně po dnešním svezení se vím, že příští moje mini bude JCW, ten ideální kousek se časem určitě najde :banana:
Naposledy upravil Skalda dne 26. úno 2015 07:17, celkově upraveno 1

26. úno 2015 01:10

MiniMike píše:tak diesl zvuk u studeneho motoru je u techto motoru zcela bezny (ale samozrejme tento zvuk tam byt nema) - zpusobuje to vadny napinak....

Dieselový zvuk JCW se tady na fóru řešil, to je fakt.

Při nastartování studeného motoru to nebylo tak hrozný, nevěděl jsem zda je to normální, jak jsem psal výše, JCW jsem lezl pod kapotu a motor slyšel poprvé. Bohužel, se zvyšující se teplotou se hluk stupňoval a během jízdy jsem se chvílema bál, aby se něco nepos.... . Mohla to opravdu být pouze vada nápínáku, auto má najeto 110000 km, ale taky něco dalšího. Prodejce se totiž zmínil o tom, že motor prý trochu (cca 1l / 1000km ) papá olej :shock: Čemu se mi ale nechtělo věřit bylo tvrzení, že auto prý bylo nedávno na servisu v RENOCARU Brno a údajně je vše OK. Samozřejmě žádná faktura nebo zápis v servisce...

26. úno 2015 04:04

Ten motor není tichý a víc lidí to zmátlo a mysleli si, že je s ním nějaký problém. Hluk dělá, ale neměl by nějak hodně rachtat.
Cold start issue a to rachtání hlavně nad dva tisíce otáček za jízdy už slyšet není, pokud vím. Tak kdo ví, co to bylo.

1 l na 1000 km je fakt hodně, já mám jeden litr zhruba na 8-10 tisíc km.

01. bře 2015 11:17

http://www.ebay.co.uk/itm/Mini-Cooper-S ... 339e151948

01. bře 2015 18:43

http://www.sauto.cz/osobni/detail/mini/ ... oFrom=list

Co vy na toto auto???

24. bře 2015 22:03

Zdravím všechny, chtěl jsem se zeptat, jestli nevíte něco o tomto kousku http://www.sauto.cz/osobni/detail/mini/cooper/16203609?goFrom=list jestli mám vážit cestu 300km z jihu na sever i s kármekánikem nebo se na to rovou víteco :blink:

Moc děkuju za případné info!

25. bře 2015 10:45

Ahoj,
o tomhle aute jsem taky uvažoval. Co o něm vím je tohle.
Bylo loni na podzim v inzerci na http://www.bestcars4u.cz a chtěli za nej 200 tisic. Pak ho na začátku tohoto roku zlevnili na 175 tisic a hned zmizelo. Ale ted koukam ze ho na webu porád mají. Snad za měsíc co umizelo se objevilo v inzerci na www.sportovnivozy.cz kde ho stale inzeruje Auto Simek. Coz je tedy zase uplne nekdo jiny nez píšeš ty. U všech inzerátu se v zásadě ruzným způsopbem rozchází roky výroby a výkon motoru. Pochybuju ze by ty auta byla dvě a obě na severu čech. Jsou jasné indicie podle fotek že to je jedno a to samé auto. Takže je otázka zda to auto koluje mezi bazary a lidmi proto, že má nějaký problém nebo je to takovej exot, že každý brzo zjistí že s tím neumí jezdit :-)
Jestli se na to auto pojedeš podívat tak mě fakt bude zajímat výsledek.

25. bře 2015 11:01

No já bych jen podotknul, že ještě před tím než byl za 200 na takovým pěkným salonu, tak stál 13x 000 s tím že má poruchu. Na fotce bylo jasně vidět ohořelý servo, ale to auto jsem osobně neviděl, neznám, hanět nebudu ! Jen prostě prodaný za těch 130 bylo okamžitě,a pak už to jen koluje po bazarech a zlevnuje, ač to pořád není za původní cenu :) Nechci někomu kazit výdělek, ale pro představu.

25. bře 2015 12:01

Díky za update, tuhle předhistorii neznám. Tak mě aspon nemrzí že jsem se na něj nestihl tenkrát dojet podívat když ho zrovna zlevnili na tech 175 :-)

25. bře 2015 18:32

Díky za info, je vidět, že to máte v merku, hoši :) bejt to v práglu, tak tam dojde známej ale až na sever se mi výlet dělat nechce, mechanik mi tam taky zadarmo nepojede ať je to kámoš nebo ne ...
Odeslat odpověď
Fatal: Not able to open ./cache/data_global.php