big_ben_cz píše:
Nevím jestli špatně, ale moje zkušenost je, že ta poslední čtvrtka nádrže je menší než ty zbylý tři

Takže když mám čtvrtku tak už jsem na pozoru, a jakmile se rozsvítí světýlko tak beru nejbližší pumpu. Docela mě sere že tam není žádný zvukový signál. Jen se rozsvítí ta mrňavá čárka což si obvykle všimnu až když svítí nějakou dobu, takže první pumpa to jistí.
...u aut s navigací, když mi dochází benzín a spadne to na poslední ledku, tak to dingne.
Příloha:
navi.jpg [ 34.78 KiB | Zobrazeno 13956 krát ]
BIGGBOSS píše:
Vcera jsem jel z Nemecka, ukazivalo mi to dojezd 68km a 20km pred Prahou mi to chciplo na E55.... Musel jsem pro benzin do nejaky prdele asi 6km daleko, v zabkach, pres pole a potok po okresce vedle dalnice. Nikdo mi nezastavil... Zpatky me ale hodil hodnej pan.... Hrozny....

Proc ukazuje rucicka a pocitac spatne? Cim to muze byt? Myslite, ze to muze byt novou baterkou co jsem koupil?
...obvykle bych spoléhal spíš na ručičku než na palubní počítač.
Napadá mě, jestli není špatný palivoměr v nádrži, když to takhle blbne.
Plnou nádrž to ukáže vždy?
Případně, vypozorovat při jakém stavu benzínu v nádrži to blbne, nebo jen při skoro prázdné nádrži?
Bylo by dobré si vynulovat denní počítadlo km a sledovat při kolika najetých km z plné nádrže to začne dělat. Když se bude opakovat blbnutí palivoměru při stejném nájezdu km, bude to s největší pravděpodobností špatný palivoměr v nádrži. Podle něj se řídí i palubní počítač a zobrazovaný dojezd (ten je závislý na momentální spotřebě a orientačního stavu paliva).
"...asi bych šel touto cestou

"