kola, pneu, brzdy, tlumiče, nápravy, výfuk...
17. říj 2010 19:15
Mám asi dva měsíce NM 2003. Nedávno po nastartování jsem skoro nemohl otočit volantem, musel jsem ho přímo rvát. V menším měřítku se tak volant choval i při jízdě. Asi po deseti km jsem na chvíli zastavil a po novém nastartování bylo vše v nejlepším pořádku. Nevíte někdo v čem je problém? Náhodný jev nebo předzvěst něčeho nepěkného?
Díky za reakci.
17. říj 2010 20:30
Nejsme tady na to odborník zrovna na slovo vzatý, ale rozhodně nefungovalo servo. Zaseklá pumpa, netuším.....
Bzučelo ti když to šlo ztuha?
18. říj 2010 10:52
Žádné bzučení jsem neslyšel. Ještě se tak porůznu poptám, uvidím. Díky.
18. říj 2010 12:02
Tak to máš servo na nejlepší cestě na hřbitov
Repas tady v republice asi nikdo nedělá, alespoň o něm nevíme.
Taky mi leží jedno v garáží pod ponkem a čeká na repas
Posílat ho do ciziny se asi nevyplatí.
18. říj 2010 13:28
Repasy serva řešej na vrakovišti v Mratíně,teda aspoň tím stylem, že Ti prodají repas a za odevzdaný nefunkční daj slevu. V mém případě to bylo tak, že jsem za repas zaplatil 8.000,- + nefunkční servo.Na repas byla roční záruka.No.Fungvalo asi týden.Už po namontování řvalo a pak se začalo dít něco podobného jako v úvodním příběhu.V nějakém fóru jsme to tu už detailně popisoval.
V Mratíně byli sice ochotní, nabízeli mi okamžitou další výměnu za jinej repas,ale opětná demontáž a montáž je samozřejmě na Tvoje náklady.Pro někoho je to jen čas v dílně,pro mne peníze za servis...Takže jsem to vzdal a koupil nový.V servisu Hra Car v Praze Na Maninách mi ho dohnali od ejich dodavatele,ale fakt bych kecal,možná to byl Auto Štangl,nevím.
Koukal jsem na jejich web (
www.autostangl.cz) ,ale momentálně není srevo v nabídce. Zkusil jim napsat nebo zavolat. Cena serva byla okolo 15tis.
18. říj 2010 14:23
Já kupoval nové přímo v BMW Olomouc ,cena 14 200,- Kč
Skladem neměli - do 3 dnů to sehnali. Výměna cca půlhodina.
Při dobrém kurzu EUR/Kč by cena mohla být ještě lepší.
18. říj 2010 20:50
Díky za informace, chvíli to ještě nechám, pak uvidím.
29. říj 2010 17:34
Tak jsem se tak poflakoval po netu a našel jsem tohle:
http://motor-prevodovka.sbazar.cz/hrebenove-servo-rizeni-mini-cooper-bohumin-o4411360.htmlZdá se to zajímavé, ale nejsem si jistý, zda jde o to servo a nebo ne. Fotka je trochu zavádějící

Ale mělo by to být snad servo. Za tu cenu se zárukou 12 měsíců popř. 24 se mi to zdá zajímavé..
05. lis 2010 11:43
Pokud se nebudete zlobyt rad bych obnovil tema..
Tak vypada ze na meho maleho zacalo dolehat stari. Posilovac se chova naprosto chaoticky , otoceni kormidlem do 10stupnu ok nad 10 jako by bez posilovace a poslednich cca 10 stupnu ok ale to se meni podle nalady.. Dneska se 3 servisaci schodli na tom ze je to pravdepodobne servo posilovace.
A ted otazka:
Stare/Nove?
Kde sehnat se zarukou ze to nebudou vyhozeny prachy?
05. lis 2010 12:12
stare nebrat ..nevis co ma za sebou
varianta 1. stare ale zrepasovane /prijatelnejsi cena / idelane se zarukou
varianta 2. nove
05. lis 2010 12:31
O kolika penezich se bavime toho rozdilu ? Ubec nevim jak to ubec stoji ruzne.
05. lis 2010 12:56
Vyroluj myší nebo šipkou výš a najdi si moje povídání na tohle téma.
A repas fakt nebrat,
viz výše.Radím já po osobní zkušenosti.
05. lis 2010 13:05
Hm .. takze to asi odvezt do ofic servisu a nechat za plnou palku vymenit at je to s jistotou a zarukou. To bude zase penez.
05. lis 2010 15:14
cena v BMW Olomouc:
servo 14200,-
materiál /olej/ 490,-
práce 1299,-
------------------------------
15989,-
Cena za servo je z unora 2009+ kalkulace práce taky.
Pokud jsi šikovný a máš možnost zvedáku nebo kanálu, tak to máš za 1/2 hodinky vyměněné.
A něco ušetřené