úpravy, spotřeba, převodovky, olej...
16. úno 2015 19:26
Ahoj.
neřešil někdo na R53 rachtání jako u naftového motoru - dělá to jak za studena, tak za tepla. Miník jede naprosto normálně, nic krom rachtání nenaznačuje, že by mělo být něco špatně...
Že by taky něco s rozvodem motoru - napínák řetězu jako u žabožrouta R56?
Nějaký doporučený interval výměny rozvodu je někde napsaný na R53?
Dík
P.
16. úno 2015 19:35
mam ten isty problem
ten divny zvuk ide akoby z pod IC
ale pocul som aj ine minasi a ze vraj je to rovnake a normalne
ale mne sa zda ze to nie je normalne ale to len mozno ze ja si to myslim
taky zvuk by asi nemal byt
mne sa zda ze to akoby kompresor bol,ktovie
16. úno 2015 19:55
u me je to slyset fakt hodne... když to necham nastartovane tak to slysim az doma přes zavrene okno...
16. úno 2015 20:27
mam asi trochu jiny zvuk...
17. úno 2015 20:38
Odkud to rachotí se dá zjistit pomocí DST - Dlouhá Smrková Tyč (=násada od koštěte).
Jedním koncem na inkriminované místo, druhé do ucha (jen přiložit, né zarazit!).
Tímto sofistikovaným diagnostickým zařízením lze odhalit aj zapeklité poruchy, např.prasklé pístní kroužky...a podobně.
22. úno 2015 23:47
Me to takhle nerechtalo ale melo to zvuk jak letadlo,slo to pekne za plynem a pak uz se to nedalo poslouchat. Napred se jednalo ze to bude kompresor ale nakonec napinak retezu- jenze muj mechanik rek ze neni gynekolog a vytahl si motor ven. Krom toho odstranil jeden malej prusak oleje motoru. Takze manzelka muze jezdit dal a ja moh jen zaplatit. Tom
23. úno 2015 10:01
JJ napínák mám objednaný akorát mi do toho rupla zadní pružina, takže jsem lehce nepojízdný, takže čekám na nový podvozek a pak se dozvím zda napínák je příčinou ZETORu
23. úno 2015 10:18
jen proboha nevyndavejte motor

... je to sice trochu gynekologie ale jde to
23. úno 2015 11:11
Ne neboj, motor vyndávat nebudeme, dle informaci co mám to není až tak složité na výměnu. Leda že by to nebylo napínákem, to pak bude asi trochu vetší operace...
23. úno 2015 11:42
jj jde to jen je nekdy zatuhly zavit takze to chce dobre naradi a pres paku. Ale zalezi asi motor odmotru u me to slo krasne .OKCZ dost matka potrapila
ps. drzim palec at je to on a ne neco na spodku
23. úno 2015 17:37
No ted uz to vim ale zase to vyslo i s vytahnutim motoru levneji nez u bmw.
03. bře 2015 20:07
Tak tu mám nový napínák řetězu, ve čtvrtek bude výměna. Jsem zvědav zda příčinou nafťáka bude tahle věc ve velikosti krabičky od zápalek...
- Přílohy
-

07. bře 2015 19:27
Tak zvuk naftaku odstranen, napinak rozvodoveho retezu zabral...
07. bře 2015 20:21
tak už len spraviť péééro a máš to
08. bře 2015 04:49
podvozek uz je také na svém miste...
08. bře 2015 12:19
Kolik dáš dolů, 3 nebo 4 centimetry? Udělaj pak pár aktuálních fotek
22. bře 2015 14:56
Tak mě nejspíše postihl stejný problém - video:
http://www.youtube.com/watch?v=_D4F4ApflcEU mě se to ale vyskytuje jen velmi ojediněle (třeba 1x za jeden až dva měsíce), většinou hned po nastartování a pak to do minuty přestane zlobit.
Po poradě s OKCZ to taky vidíme na napínák, tak objednám a snad to bude ok
09. čer 2015 18:34
No, takže update k mojí situaci viz. příspěvek hned nad tímto...
Z výjimečné situace se stala pravidelná záležitost, cca po každém druhém nastartování.
Napínák byl objednán a v neděli proběhla výměna u Worryho, bohužel to nezabralo a nově to takhle rachtá neustále

Předtím to alespoň vždy do minuty přestalo, ale teď už jezdím jak traktor všude.
Když přidám plyn, tak od cca 2000 otáček vejš rachtání přestane.btw napínák na RealOEM:
http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... 1317510801Přidávám fotku starého napínáku - zajímavě je to tam vydřený/vytlačený na jednom místě:
Tak teď co s tím tedy... mohla by to být ta (plastová?) část na kterou napínák tlačí?
http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... 1318648241Nebo vyměnit celé rozvody? Máte někdo doporučení na mechanika v Praze kde to vyřídit?
Tady ja pěkný video na YouTube jak to tam celý vypadá:
https://www.youtube.com/watch?v=7JZNG1uVVo4Děkuji.