úpravy, spotřeba, převodovky, olej...
Odeslat odpověď

Hlučný kompresor

21. dub 2013 12:31

mám dotaz.

když jsem jezdil a vybíral Mini S, tak jsem si všiml u jednoho, které bylo v perfektním stavu, že má hlučnější kompresor, pak u druhého byl kompresor zase krásně tichý (ale to bylo v žalostném stavu). Nakonec jsem tedy koupil JCWkteré mělo kompresor taky krásně tichý (ale možná jsem mu moc nadržoval, protože jsem ho prostě chtěl).

no a teď k mému problému.

Auto mělo dle mě tichý kompresor, pak 2měsíce stálo, a teď se mi zdá že je nějak hlučný, prý to jsou ložiska. Chcu se teda zeptat, poprosit o rady a vaše zkušenosti s výměnou ložisek.

Za nějaký odkaz, třeba s fotkama budu taky vděčný.

Děkuju

Re: Hlučný kompresor

21. dub 2013 19:16

Co znamena hlucny kompresor?

21. dub 2013 19:25

když je zavřená kapota tak to prakticky nejde slyšet, ale při otevřené, jako by tam něco chrastilo, přirovnal bych to k dýzlu (lehce).

21. dub 2013 19:32

A neni spis lozisko napinaku drazkoveho remenu?

22. dub 2013 19:15

¨já už to slyším odevšud :mrgreen: přestýden budu vědět snad víc :(

23. dub 2013 02:23

pocuvaj ci ti to chrasti aj pozohriati oleja +- 5 min jazdy

23. dub 2013 07:22

no právě že jo

23. dub 2013 14:34

Tak to nebude kompresor a je to bud napinak retezu, nebo take napinak remenu. Vzit dlouhy sroubovak a poslechnout odkud presne jde zvuk.

23. dub 2013 18:03

Ja som repasoval cely kompresor a zvuk sa mi zdal aj predtym aj potom rovnaky

23. dub 2013 19:05

Jelikoz napinak remene je pripevneny na tele kompresoru, tak zvuk vadneho loziska v napinaku se jednoduse prenasi, takze Ti muze pripadat ze zvuk jde od kompresoru. Na kompresoru nejcasteji odchazi lozisko na strane vodni pumpy co jsem tak na Internetu vypozoroval...

23. dub 2013 19:21

to je právě to...nejvíc se mi to zdálo když jsem dal ucho na to koleno co vede do Cooleru, ale to víme zase prd :) po víkendu se mi na to kuknou v servise, nemám na to nervy, mám strach aby se tam něco nevylágrovalo

23. dub 2013 19:33

No dokud nevyndaji napinak tak si myslim, ze poznaji h.v.o...

23. dub 2013 19:37

:mrgreen: přinutím je a budu informovat.

23. dub 2013 19:39

No je to tam dost na tesno... Si rovnou kup nove lozisko, kdyz uz to budou mit venku
Odeslat odpověď