Logo
Právě je 18. srp 2018 21:57
Onyx hodinky Mini Cooper

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Čidla tlaku pneu u 3G
PříspěvekNapsal: 22. čer 2016 09:56 
Offline
zkušený minifóra
zkušený minifóra
Uživatelský avatar

Registrován: 07. kvě 2013 13:31
Příspěvky: 228
Bydliště: Stř.Č.
Jak asi víte, je u 3G tlak v pneu bohužel už měřený přes čidlo u ventilku, nebo čidlo v pneu - TPMS. Pro mě osobně další elektronickej nesmysl po autostopu... Takže pokud nechcete aby vás auto otravovalo s tlakem, musíte v případě 2.sady kol, investvat buď do origo disků, nebo alespoň ventilků s čidly. :sly: Pro naše hračky je to záležitost od cca 1500 za kus (Invelt skoro 2000). Není na pořád, takže když dojde baterie, nebo trefíte blbě obrubník, nebo je v pneuservise čuně, kupujete nový. To jen tak na okraj. Pravděpodobně po záruce se najde i cesta jak celý tenhle nesmysl :roll: vypnout - nevím jestli to Ondra už zkoušel...
Vyzkoušel jsem :idea: dát do gum čidla od Continentalu TPMS VDO Redi. Je to špunt (čidlo), který se vloží do kontejnerku přivařeného uvnitř gumy a stojí 800. Funkce by měla být stejná. Instaloval to značkový pneuservis, který to prý umí. Po třech měsících to začalo blbnout. Když je zima (při dešti), kola se načtou a klid. Je teplo, po 15km hlásí chybu :oha: a otravuje a otravuje...
Závěr: vykašlat se na čidla, :zadek: nebo přezout gumy na origo disk, nebo investovat do origo čidel, případně i s disky....

_________________
MAXI lidi jezdí v M I N I
Cooper R56 (snad je v dobrých rukách)
Cooper F56 S

Countryman SD


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Čidla tlaku pneu u 3G
PříspěvekNapsal: 22. čer 2016 13:32 
Offline
pokročilý minifóra
pokročilý minifóra

Registrován: 05. kvě 2015 11:56
Příspěvky: 80
Bydliště: ZH
Len tak naokraj, kvoli tejto nezmyselnosti som nepresiel cez STK. Lebo podla EU vsetky auta vyrobene po roku 2014 MUSIA mat tieto cidla. Cize nie je to len otazka otravneho upozornovania.

_________________
MININOTNORMAL


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Čidla tlaku pneu u 3G
PříspěvekNapsal: 22. čer 2016 17:46 
Offline
pokročilý minifóra
pokročilý minifóra
Uživatelský avatar

Registrován: 02. dub 2014 20:03
Příspěvky: 64
Bydliště: České BUdějovice
maro píše:
Len tak naokraj, kvoli tejto nezmyselnosti som nepresiel cez STK. Lebo podla EU vsetky auta vyrobene po roku 2014 MUSIA mat tieto cidla. Cize nie je to len otazka otravneho upozornovania.


ty už jsi dělal na f56 STK?? nejdřív po 4letech ne, pokud nejde o dovoz...

A co se stane pokud čidla nebudou, auto hlásí chybu na kontrolu tlaku??


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Čidla tlaku pneu u 3G
PříspěvekNapsal: 22. čer 2016 20:58 
Offline
pokročilý minifóra
pokročilý minifóra

Registrován: 05. kvě 2015 11:56
Příspěvky: 80
Bydliště: ZH
filek87 píše:
maro píše:
Len tak naokraj, kvoli tejto nezmyselnosti som nepresiel cez STK. Lebo podla EU vsetky auta vyrobene po roku 2014 MUSIA mat tieto cidla. Cize nie je to len otazka otravneho upozornovania.


ty už jsi dělal na f56 STK?? nejdřív po 4letech ne, pokud nejde o dovoz...

A co se stane pokud čidla nebudou, auto hlásí chybu na kontrolu tlaku??

Robil lebo som prihlasoval vacsie kolesa a podvozok.
Ano, auto hlasi chybu a to je vsetko, najprv som si myslel z je to preto lebo nemam run-flat ale potom mi Mini dealer. Ysvetlil o co sa jedna, kedze som uplna lama 8)

_________________
MININOTNORMAL


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Čidla tlaku pneu u 3G
PříspěvekNapsal: 23. čer 2016 09:07 
Offline
zkušený minifóra
zkušený minifóra
Uživatelský avatar

Registrován: 07. kvě 2013 13:31
Příspěvky: 228
Bydliště: Stř.Č.
STK je jedna věc, a další, že v případě nehody a uplatnění pojistného plnění, se na tom bude určitě točit i pojišťovna. Pěkný nesmysly nám servírujou. :evil:

_________________
MAXI lidi jezdí v M I N I
Cooper R56 (snad je v dobrých rukách)
Cooper F56 S

Countryman SD


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Čidla tlaku pneu u 3G
PříspěvekNapsal: 23. čer 2016 17:52 
Offline
pokročilý minifóra
pokročilý minifóra

Registrován: 05. kvě 2015 11:56
Příspěvky: 80
Bydliště: ZH
jery píše:
STK je jedna věc, a další, že v případě nehody a uplatnění pojistného plnění, se na tom bude určitě točit i pojišťovna. Pěkný nesmysly nám servírujou. :evil:

Ako pises, a v pripade co i sebe mensej nehody, poistovna odskoci od zmluvy lebo "auto nebolo technicky sposobile".
Ved je to uplne smiesne, napr.:
- kolesa sa musia zhodovat s odporucanim vyrobcu (ok - ved v pripade poistnej udalosti nechcem mat konflikt s poistovnou tak som uch kupil)
- kolesa musia byt certifikovane (ok - ved si nekupim neaky smejd z ciny, vsak nechcem sa zabit)
- a ked toto vsetko splnis tak STK ta este raz skontroluje ci je to skutocne tak.
V mojom pripade som STK robil na 2x lebo oficialny dealer urobil preklep v certifikate, co som ja ako konecny zakaznik nemal ako vediet.

_________________
MININOTNORMAL


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Čidla tlaku pneu u 3G
PříspěvekNapsal: 23. čer 2016 21:46 
Offline
pokročilý minifóra
pokročilý minifóra
Uživatelský avatar

Registrován: 02. dub 2014 20:03
Příspěvky: 64
Bydliště: České BUdějovice
jery píše:
STK je jedna věc, a další, že v případě nehody a uplatnění pojistného plnění, se na tom bude určitě točit i pojišťovna. Pěkný nesmysly nám servírujou. :evil:


a co máš teď jery za kola na léto origo?? nebo vidim z fotky JCW kola?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Čidla tlaku pneu u 3G
PříspěvekNapsal: 24. čer 2016 08:54 
Offline
zkušený minifóra
zkušený minifóra
Uživatelský avatar

Registrován: 07. kvě 2013 13:31
Příspěvky: 228
Bydliště: Stř.Č.
Originály byly černé, nechal jsem je na zimu. A tohle jsou koupené ( http://www.elektrony.cz/cs/alu-kola/kon ... 185&page=2 ). Na autě se mi líběj a právě ta anabáze s čidlama je od těchto kol.

_________________
MAXI lidi jezdí v M I N I
Cooper R56 (snad je v dobrých rukách)
Cooper F56 S

Countryman SD


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Čidla tlaku pneu u 3G
PříspěvekNapsal: 05. pro 2017 15:49 
Offline
nováček minifóra
nováček minifóra

Registrován: 04. zář 2017 19:36
Příspěvky: 2
Bydliště: Ostrava
To je zlo, todlencto .... hlídání tlaku v pneu
Umím a chci si to pohlídat sám, už je nějaký recept, jak tu fičuru obejít?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Čidla tlaku pneu u 3G
PříspěvekNapsal: 06. pro 2017 08:39 
Offline
nováček minifóra
nováček minifóra

Registrován: 04. dub 2017 08:18
Příspěvky: 23
Bydliště: Malacky
bohuzial musis na diag, kde sa to da preprogramovat


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz