A je to venku
Countryman skončil u nás v garáži
Nastalo období další evoluce, která vyžaduje vyměnit pro nás milované cabrio za větší nafouklejší Mini. Přiznám se, že jsem byla “zakoukaná” do Clubmana, ale v posledním roce se má zakoukanost otáčela směrem ke Counrymanovi. No a potom, co PetrXJR dorazil na sraz fóra s novým Counrymanem se stanem, nemusela jsem přítele ukecávat a zakoukaní jsme byli oba
Takže po tom co jsme zjistili, že do Cabria se naše vznikající rodina už nevejde, byl Counryman jasná volba. Mé oko kouklo sem na forum a na nabízené vozy v inzertních servrech a já měla jasno. Ta neobvyklá barva, výbava a hlavně to, že je auto od někoho koho Mini opravdu baví a nemá ho jen kvůli tomu, že má Mini a je tím pádem “cool”. Neváhala jsem a zkontaktovala jsem Lambdamana a po odborných debatách o autě, pochopitelně s MiniMikem, jsme se dohodli na prohlídce, auto prohlídli no a já poté měla jasný úkol, vyřešit finance, pač když začnete rekonstruovat, ty peníze Vám mizí, ani nevíte jak… Tímto velice děkuji Lambdamanovi za trpělivost a MiniMikovi za pomoc
A ano - opět - první auto co jsem viděla a bylo doma
Máme za sebou již zkušenost s nouzovým řežimem, za který mohla cívka, takže po zjištění od zkušenějších, náhradní objednána a místo má již v kufru připravené
A první pocity oproti 1G? Upřímně, je to pro mě takový trochu tank
Pochopitelně, Countraman je větší, výkonější a v té čtyřkolce prostě zabere celé auto a jede jak střela. Ten zvuk motoru při rozjezdu, i výhled z vozu, prostě tank
Spotřeba asi klasická a to kolem 8,5l/km, jinak všechny informace už tu byli napsány v předchozích příspěvcích od Lambdamana. Žádné velké zásahy do auta neplánujeme, možná jen kosmetické detaily
Já ho miluju a těším se na společné rodiné cesty