úpravy, spotřeba, převodovky, olej...
24. srp 2011 08:12
Potreboval by som radu. Moj miník zvlášť pri studenšom motore reaguje na pridanie plynu niekedy až za 1 až 2 sekundy, niekedy pri akcelerácii má jednoducho oneskorené reflexy. Na diagnostike ukázal vadu č. 0138 - vadná lambda sonda, resp.hovorí niečo o vysokom napätí na sonde. Na prístrojovke kontrolka žiadnu vadu riadenia motora neukazuje. Po výmene sond prednej za zadnú a naopak, tento problém pretrváva. Do riadenia motora má myslím vplyv iba jedna z nich a to predná, pred katalyzátorom.Buď sú obe blbé, alebo porucha je niekde inde.Prosím o radu.
Dík.
24. srp 2011 09:39
A řadíš správně? Ono to pod 2500 otáček chvilku trvá, než zareaguje
24. srp 2011 10:15
Ak sa Tvoje MINI správa podobne ako moje, potom hľadajme chybu spoločne.
24. srp 2011 10:55
Mnoo stim, ze do 2500 otacek je motor trosku "tupejsi" sem se taky setkal, ale kolem tech 2500 pak vyrazi jako sipka. to je myslim normalni.

Pokud ho "proslapnes" a 1-2 sec ( nez se otacky zvednou na tehc 2500) se nic nedeje, tak to bude normlani. Vadna lamda je otazka pro emise.
24. srp 2011 11:03
Peter píše:Ak sa Tvoje MINI správa podobne ako moje, potom hľadajme chybu spoločne.
Já u sebe žádný problém nevidím, je jasné, že na 1800 rpm nemůže vystřelit jak raketa, nutno podřadit. Ale pokud máš podřazeno a šlápneš a nic se neděje, tak to už je problém.
Dvakrát se mi stalo, že na kraťounký okamžik (půl vteřiny max) došlo ke ztrátě akcelerace při prudkém zrychlování, ale už to je dlouho a navíc to mohlo být studeným motorem nebo čímkoliv co je normální, takže tomu nepřikládám žádnou váhu.
24. srp 2011 11:38
Keď som písal že hneď nereaguje, nemal som na mysli akceleráciu, jednoducho po rýchlejšom zošliapnutí pedálu motor začne zvyšovať otáčky až po 1 - 2 sekundách. Dovtedy motor nijak nereaguje, potom už zaberie. V mojom príspevku som teda hovoril len o ,,chcenej akcelerácii,,.
Áno, o emisiách čosi hovorí lambda sonda, ale tá čo je za katom, nie tá pred katom. Obe mám rovnakého typu, preto som ich skúšal zameniť.
12. zář 2011 09:54
Závada odstránená, vymenil som káble k sviečkam, zresetovala sa diagnostika a je to v pohode.
10. led 2014 11:42
mám dotaz na majitele Mini 2.generace.. je tohle lambda z G2?
- Přílohy
-

- IMAG2602.jpg (49 KiB) Zobrazeno 8114 krát
10. led 2014 21:38
može
byť, ale obavam sa, že výrobcov je pár a že to kludne može byť aj z inej káry.
22. úno 2014 18:03
http://www.youtube.com/watch?v=QM2jO0_Cah0viktore, dole v prvom príspevku je popísaný test na lambdu...
symptomy su podobné tomu čo popisuješ.
niečo málo ešte tu
http://new.minimania.com/part/G2NME2032 ... er-S-07-10