úpravy, spotřeba, převodovky, olej...
Odeslat odpověď

Re: R56 MCS klepání motoru (traktor/diesel)

13. led 2011 22:55

KoRn!k píše:Tak dnes jsem si auto privezl zpatky z Inveltu, ZATIM se chova normalne :)

Nzdarek, na slovensku s tym maju ludia tiez problemos, ale vacsinou sa im to podarilo vyriesit v ramci kulancie. ano, problem bol vo vadnom hydraulickom napinaku rozvodoveho remena.

13. led 2011 23:48

Bohuzel, mne zaruka vyprsela v lete 2010 :( Poprve to zacalo rachotit az potom.. takze me cela sranda stala 15

Re: John Cooper Works

17. dub 2011 16:35

Ahoj, všem :) mám malý zádrhel na vozidle, potřeboval bych radu... .)

1/ jezdíte někdo v Plzni a okolí na servis někam jinam než do INVELTU? Případně kam?

2/ zlobí mne zavírání oken, již jsem to řešil na záruku a teď na jaře opět. Vždy po nějaké době se rozhodí doraz na okně a neustále nejde dovřít, někdy na 10 pokus ano, zároveň při otevírání/zavírání dveří přestane fungovat drobný posun okna. Nemáte někdo představu co s tím? V Inveltu prý přeinstalovali soft v jednotce, pak to fungovalo, cca týden. Zlobilo mne levé okno, závada se plynule přesunula na pravé...

3/ nevím jestli to má souvislost s bodem 2/, (přeinstalováním jednotky), při studeném startu něco pekelně rachotí z motoru, po ohřátí přestane... cca 1min. Pak vše funguje skvěle, bez jakýchkoliv pazvuků atd.

Jsou to pro mne divné závady, auto zakoupeno nové, teď má najeto 26tis... výměna oleje proběhla v 17tis, po 1 roce stáří vozidla. Samozřejmě, že jakmile je auto po záruce, tak v inveltu se se mnou nikdo moc nebaví (i když jsem zde vozidlo zakoupil), neustále mne posílají do Prahy...., zvažuji návštěvu MINIservisu ve Weidenu - pro mě stejně daleko. Mám k nim i větší důvěru, hlavně s cenou za servis!

Prosím o radu...:)

18. dub 2011 13:27

Děkuji za info, zkusím to.
Pazvuky nevím odkud jdou, zkusím ji to říct v servisu, jsem objednán do Prahy do inveltu, hned po velikonocích.
Ty pazvuky jsou pouze při studeném startu... mohlo by to býti ono?

Auto je 2,5 roku staré, najeto 26tis, je možné, že něco takového odejde...? .( Nepřijde mi, že by ty kilometry odpovídaly na takové náročné servisy... Stálo dost peněz, dávám si na něm hodně záležet. Netrápím ho, turbo vždy nechám chvilku vystydnout.

18. dub 2011 14:16

Nejsem automechanik. Napínák řetězu je hydraulický a po natartování prý chvíli trvá než se natlakuje a řetěz napne proto pazvuky po nastartování stejně jako jako poškození. viz vlákno.
Já turbo měnil měsíc po 2 leté záruce /32 000 km/, napínák o 2 měsíce později.

18. dub 2011 14:41

No paráda... Určitě je na tohle upozorním. Nicméně mi do tel povídali něco o nějaké kulantní záruce, tak jsem zvědav, co to přesně znamená...

Re: NM 07- Oprava rozvodů motoru a turba

18. dub 2011 16:55

Že se budou podílet na nákladech, takže zaplatíš práci a většinou tak 30% ceny dílu.

19. dub 2011 11:57

Tak dnes ráno se mi to podařilo natočit alespoň na telefon :) ale má to 18MB... :)

19. dub 2011 12:50

Nahraj na youtube, ono si to prekonvertuje :bigups:

19. dub 2011 14:33

A co tohle?

http://www.stream.cz/video/578463-mini-clubman-jcw

19. dub 2011 15:20

No, asi stejny jako: http://www.youtube.com/watch?v=5CFbzj45M5k

Vzdy to byly problemy s napinakem u retezu...

19. dub 2011 15:44

OK, a na co se mám při nejhorší variantě připravit? Finančně a i počtem dílů? Případně, co mám v servisu požadovat? Např. aby mi tam nestrkali generačně starý díl apod.?

19. dub 2011 16:13

viewtopic.php?f=56&t=3915&start=20

19. dub 2011 16:50

Sesypano do jednoho tematu :wink:

ps. ten zvuk je dost strašidelný a když vezmu v potaz kolik mají ty motory najeto je to k pláči :( + hrozba destrukce motoru při přeskočení :twisted:

Re: NM S 07- Oprava rozvodů motoru / klepaní motoru / + turbo

19. dub 2011 18:04

Je tu někdo z Plzně? Máte nějaký tip na někoho okolo? :) dík

26. dub 2011 14:35

KoRn!k píše:Bohuzel, mne zaruka vyprsela v lete 2010 :( Poprve to zacalo rachotit az potom.. takze me cela sranda stala 15

A drží ta oprava dodnes...?

26. dub 2011 15:03

Mini Clubman JCW píše:A drží ta oprava dodnes...?

Poslední verze opravného kitu ze začátku 2010 už ten problém definitivně odstraní, nikde jsem nečetl, že by si někdo stěžoval.

Studeny start

23. zář 2011 20:48

http://www.youtube.com/watch?v=rACf-sOU224

Je toto klepnanie normalne pri studenych startoch motora ? Stava sa to aj Vam niekedy ?

Re: Studeny start

23. zář 2011 23:02

Tohle ťukání (to hlasitější) se mi nezdá úplně normální. Ale je fakt, že čím víc jsem poslouchal svůj motor, tak tím víc mi to začalo všechno splývat. Tichý motor to rozhodně není a bublá si pěkně :-) Spíš mě štve, že já si ten motor nikdy za chodu neposlechnu zvenku, protože ho pořád řídím :-D Třeba by mě zajímalo, jaký zvuk včera vydával, když jsem pokořil 230 km/h, to by bylo krásné fly-by :lol:

BMW v roce 2010 vydalo finální opravu.

Pokud uvažuješ o koupi, určitě bych se tohohle nebál ;-)

Re: Studeny start

23. zář 2011 23:28

Nick píše:Pokud uvažuješ o koupi, určitě bych se tohohle nebál ;-)

Tak planujem do buducna Cooper S.

Teraz si poctivo citam toto forum a snazim si vsetko pozistovat.
Naposledy upravil purplesticks dne 02. úno 2013 10:53, celkově upraveno 1
Odeslat odpověď