Prepnout do plneho zobrazeni
úpravy, spotřeba, převodovky, olej...
Odeslat odpověď

JCW Dilema

01. črc 2015 11:52

Som rozhodnuty ist do JCW. Rozhodujem sa medzi F56 a Paceman R51.
Aky Vas nazor plusy a minusy. O co je podla Vas Paceman JCW z 2014 horsi/lepsi ako F56 JCW?
Dovod preco sa rozhodujem pre Paceman je 4x4 a o nieco vacsi kufor a vsak viem urcite prehodnotit aj F56.

Re: JCW Dilema

01. črc 2015 12:16

vyhody Pacemana sis napsal sam, zbytek jsou uz jen nevyhody.... jako horsi automat, horsi motor a celkove koncepcne zastarale, takze v tomdle okamzik bych bral F56 i kdyz se mi nelibi :-)

01. črc 2015 14:16

To je asi jako rozhodovat se mezi bawem M3 a X5... Jenom vědět jak si s tim budeš chtít užívat. Protože JCW je spíš o užívání

01. črc 2015 14:51

Předpokládám že vzhled neresis když vybíráš z těchto dvou aut. Za mě rozhodne F56 vzhledem k moderní technologii u nového modelu.

01. črc 2015 20:12

Dakujem za Vase podnety, 100% suhlas s tym ze konceptualne Paceman je starsi.
Avsak, Paceman JCW v plnej vybave s 8000km za 30.000eur v porovnani s F56 JCW kde cena pri takej vybave by bola vysoko na 40.000eur si kladiem otazku, ci 10k Eur je skutocne to co ocenim, hm :?:

A ano malo by to byt auto urcene na zabavu.

01. črc 2015 20:59

nooo to je otazka jestli ty penize mas a nebo nemas....

jinak pote co jsem se mohl v rozmezi pul hodiny svest v F56 JCW a R60 JCW (Countryman), tak proste ten Countryman jel pocitove hur / pomaleji.... obe auta byly automaty a ten County byl takovej linejsi, hur se sbiral atd atd.... pokud by si mel prime srovnani, tak by si o Pacemanovi vubec nepremyslel.... pokud by si srovnaval R56 vs R61 tak bych sel asi do R61 .... ale pokud se rozhodujes F56 a R61, tak jednoznacne F56

02. črc 2015 08:04

nooo penize :D povedzme tak ze mam neaky budget a rad by sa do neho zmestil

Mal som to moznost porovnat. Oproti sucasnemu Clubman S , boli obe (F56 a R61) auta - ine, tvrdsie, rychlejsie a hlavne prijemne hlucne. JCW dava nadych 'rally car' :alien:
V F56 je jednoznacne ze sa jedna o novy model.
Tazke rozhodovanie.

Priestor & 4x4 vs. Nova platforma.

02. črc 2015 13:09

No jo, jenže taky je tu stará pravda, že nový model je potřeba chvíli nechat, až se vychytaj blechy. Doufejme že už je po francouzských pokusech s motorem, ale oni si pánové konstruktéři z BMW taky myslí že můžou všechno a občas se něco nepovede. :evil: Tak bych zase tolik nekvaltoval. Říkalo se, že nejlepší až po faceliftu...

02. črc 2015 23:26

Tak F56 je ina liga voci minulym generaciam, interierovo, motorovo, infotaiment z bmw, skvele sedacky....

Samozrejme, F56 JCW je uplna novinka a tazko mozes teraz hladat jazdenky, ked prve kusy dosli zakaznikom pred mesiacom.

03. črc 2015 08:19

moje zcela primitivní matematika říká toto:
Paceman R51 JCW: hmotnost 1330kg, k rozhýbání krouťák 280 Nm, 4x4 (takže na kolech reálně o 30% méně výkonu) + francouzskej motor 1.6
F56 JCW: hmotnost 1250kg, k rozhýbání krouťák 320 Nm, předokolka (takže na kolech reálně o 15% méně výkonu) + německej motor 2.0

proto můj zcela primitivní závěr je:
pokud nevisíš na 4x4, je Paceman kravina po všech stránkách (těžší, pomalejší, na kolech méně výkonu, francouzskej motor)

A to jsem šel jen po tom o co lidem co si kupují JCW jde nejvíc...

03. črc 2015 10:05

@cartman, dakujem za zhrnutie, vychadza to ze F56 ma jednoznacne viac pozitiv; asi si hodim mincou :lol: pre mna Paceman LEN kvoli: 4x4 a vacsiemu priestoru, hlavne kvoli zime/lyzovaniu na kolko travim na horach kazdy wknd, ale zas snad by som to "prezil" aj v F56 ci uz "S" alebo "JCW"

...povedzme ze mam budget 30k, tak ist do F56 "S" alebo R51 Paceman JCW v plnej vybave :?:

04. črc 2015 13:10

Za mě Cooper.

04. črc 2015 21:48

za 30 tisic eur cennikovych bude v F56 "S" stale chybat dost prvkov vybavy, F56 JCW je cennikovych realne 43-45....

05. črc 2015 22:33

takze presiel som moznosti este raz a toto je ta dilema, kde sa rozhodujem:
- F56 "S" : r.v. 2014, 10000km: Wired + Chili = cca. 32k
- R61 Paceman JCW : r.v. 2014, 8000km: Wired + Chili + HarmanKardon + DAB + Priplatkove kolesa + Priplatkova koza = za tie iste peniaze ako F56 "S" v takmer zaklade.

Dostanem skutocne od F56 "S" viac ako R61 JCW ?

05. črc 2015 23:02

Wired+Chili fakt není "v takmer zaklade". Repro a kola se nechá řešit kdykoliv, kdyby ti to nevyhovovalo. Nemít celokůži je pro spoustu lidí výhoda :-)

09. črc 2015 20:36

Procital jsem prispevky a chapu tve rozhodovani :-)

Jestli chces vylozene sportaka, auto pro radost... Tak mrnouse.
Jestli chces pohodlnejsi a sportovni auto... Tak Pacemana

Nekde se s tema autama svez, at zjistis co chces a co ti lepe sedi ;-) uvidis, co na tebe udela vetsi dojem. Mne se moc libi, ze vetsi MINI je porad dost sportovni, ale navic prakticky a All4 jezdi bajecne.

10. črc 2015 06:38

uz som zviezol oboma autami; Stricne povedane: F56 je ine auto. R61 je fajn ale ten generacny skok tam jednoducho je.
Paceman JCW je krasne auto o tom niet pochyb, ale kupovat si v 2015 o generaciu starsie, neviem; asi hodit si mincou by bolo jednoduchsie. :-)

10. črc 2015 08:58

Nevím.. tyhle vlákna typu.. "nevím co chci.. poraďte mi" mi připadají zcela zbytečné.. neexistuje nic co by ti kdokoli mohl poradit, aby to byla správná odpověď.. tohle si musíš rozhodnout a urovnat v hlavě sám.. jediné co ti můžeme poradit je: "Kup to co tě při zkušební jízdě chytlo za srdce a z čeho jsi měl větší radost jak jsi na to koukal z venku.."
Ano G3 je modernější, ale líbí se ti více? Značka Mini vděčí tomu, že se jí daří jako nikdy právě proto, že design G1 byl atraktivní a líbivý.. G2 na něj navázala ale už se nechala svázat pravidly o ochraně chodců a honbou za zvětšováním... a G3.. tam už ten nárůst o dalších 10cm na předku je zjevný na první pohled.. a design předku? no minimálně téma k hospodské hádce.. někdo ho miluje a jiným se hnusí..

10. črc 2015 18:21

@maro

Ja vybiral minuly rok. Take jsem zvazoval maleho prcka. Take jsem si vsiml, ze je modernejsi, interier kvalitnejsi, novejsi technika... Ale ja potrebuju obcas neco odvezt, hodne ocenuju 4x4 a citim se bezpecneji v tom vetsim minikovi.

Jestli nic nevozis a jezdite hlavne ve dvou tak je volba jasna :-) minci si rozhodne nehazej :D

10. črc 2015 19:56

vratu píše:@maro

Ja vybiral minuly rok. Take jsem zvazoval maleho prcka. Take jsem si vsiml, ze je modernejsi, interier kvalitnejsi, novejsi technika... Ale ja potrebuju obcas neco odvezt, hodne ocenuju 4x4 a citim se bezpecneji v tom vetsim minikovi.

Jestli nic nevozis a jezdite hlavne ve dvou tak je volba jasna :-) minci si rozhodne nehazej :D

akurat som sa vratil z dalsej testovacky F56. Ako kolvek by som chcel "prcka" tak som zmenil som pohlad. F56 je nova je cool atd. ale v reale do nej nedam ani 2 pary lyziarok, spravili mi dobru cenu vsetko OK ale je to jednoducho male aj napriek tomu ze jazdim len vo dvoch. Myslim ze s Paceman JCW (jazdenka v plnej vybave s 8oookm nepokazim nic :roll: )
Odeslat odpověď