co kde a kam vede a nevede, co se kam zapojuje a jak to funguje...
Odeslat odpověď

Uzamknutí dveří

03. pro 2010 13:49

Dobrý den,
můžete někdo poradit jak odstranit automatické uzamknutí dveří cca 1 minutu po rozjezdu ?
Mám MINI 1.6 s computerem, rok 2003.

Děkuji.

Re: Uzamknutí dveří

03. pro 2010 14:41

Auto se zamyká při rozjezdu když je rychlost > 25km/h, odstranit se to dá pomocí diagnostiky... Ale je to zas na úkor bezpečnosti (nezvaní návštěvníci, pevnost karoserie) :bigups:

03. pro 2010 14:50

U nových modelů to jde jednoduše přes nastavení v palubním počítači pomocí tlačítka na levé páčce pod volantem přes symbol klíč s fajfkou, ale v r. 2003 mohlo být vše jinak...

03. pro 2010 20:36

Jak bylo řečeno, diagnostika. Ale opravdu nechápu ten smysl.

Zamčené dveře se dají zevnitř odemknout a po zastavení motoru se Miník odemkne :-). :banana:

06. pro 2010 10:09

Dobrý den,
děkuji za účinné rady, já jsem ze staré školy, kde nás učili, že při jízdě mají být dveře odemčené, aby nás v případě nehody hasiči nemuseli ze zablokovaných dveří auta "vystříhávat".
Možná, že je tento přístup už zastaralý, nevím. :?:

06. pro 2010 10:51

... po nárazu se zámky odemykají :bigups:

13. čer 2015 18:46

Měl bych dotaz,
už druhý den pozoruji, že se miník po rozjezdu normálně zamkne, ale po zhasnutí motoru se už neodemkne. Občas se odemkne sám, ale je to asi tak 1x z 20ti. Děje se to nepravidelně.
Na ovládání zevnitř reaguje centrál normálně.
Předem díky za radu.

13. čer 2015 19:14

No tusim, ze normalne se Minik odemkne az po chcipnuti a vytazeni klicku... a to vždy...

13. čer 2015 20:35

Ano, tak nějak. Právě tohle to přestalo dělat. Chci vystoupit a tahám za kliku 2x

13. čer 2015 22:13

Tak asi vyřešeno, omlouvam se za zbytečný dotaz, ale možná někomu pomůže moje zkušenost.
Zjistil jsem, odemykání a zamykání ovlivňuje, jak bylo auto zamčeno klíčem přímo do zámku. (Možná je to chyba, ale u mě to tak funguje)
Zámek ve dveřích má mimo jiné dvou poloh (odemčení a zamčení v úhlu 45°), ještě druhou uzamykací polohu v úhlu 90°. U starších aut se tím aktivovala mechanická závora a auto nešlo otevřít ani zevnitř.
Nevím jestli u Míní je to stejné (nezkoušel jsem), ale pokud mám aktivovanou druhou polohu a auto pak odemknu dálkou na klíči (ne mechanicky klíčem) přestane se Míní odemykat po vypnutí motoru a vytažení klíčku. (Viz. jak jsem popisoval výše v příspěvku)
Odeslat odpověď