úpravy, spotřeba, převodovky, olej...
Odeslat odpověď

Hučící klimatizace, pokles výkonu

21. čer 2013 20:21

Tak jsem na Mini tento týden poprvé začal požívat klimu, klimu mám manuální, klima chladí dobře, akorát ten zvuk po spuštění je děs, nestačí že servo má zvuk jak vysavač, ale ještě podobnej vysavačovej zvuk má klima, to je ok?
Navíc mě vcelku překvapil na můj vkus velký pokles výkonu po zaplé klimě a cca o 1-1.5l větší spotřeba, což mipřijde dost oproti podobným autům se stejným motorem. Drážkový řemen mám od února nový

Re: Hučící klimatizace, pokles výkonu

21. čer 2013 21:28

Ahoj , i mně ta klima hučí jak vysavač i ten pokles výkonu mám rapidní.

22. čer 2013 06:54

Dřív jsem jezdíval Primerou 93kW diesel a tam ten pokles výkonu při zaplé klimě byl taky znát dost výrazně. Teď u Mini mi to naopak vůbec nepřijde. Mám 135kW benzin a jede to klima neklima :) co se týče hlučnosti tak tu můžou dost ovlivnit něcistoty v klimě a jejích částech.

22. čer 2013 19:05

Já pokles výkonu u R56 MCS taky žádný necítím. Ani kravál to nedělá jiný než dělají mraky proudícího vzduchu. Asi to bude trademark první generace.
Naposledy upravil Nick dne 23. čer 2013 13:15, celkově upraveno 1

23. čer 2013 11:31

Počuť ju aj u mna. A vykon na 85kW je citit po zapnutí klimy. Hlavne spodok. A tiez som prekvapený ze to dako žerie o dost viacej

25. čer 2013 09:06

Přesně tak. Nejvíc to je znát když se řadí mezi 1 a 2. Otáčky padaj min. 2x tak rychle dolu. A poklesu výkonu, vyšší spotřebě nemluvě a taky je ten kompresor klimy dost hlasitej. Takže klima na 1st gen. nic moc.... :(

25. čer 2013 09:59

Já mám R50 2003 a žádná změna zvuku po zapnutí klimy se nekoná. Pokles výkonu jsem taky nepozoroval. Spotřebu jsem zatím nesledoval... Žere to děsně permanentně.

25. čer 2013 14:31

Klimu mam ale o zadnem desivem zvuku nevim pokles vykonu cca stejny jako u kazde atmosfery 8)

30. črc 2013 10:21

Tak jak jsou teď ty vedra, tak mám klimu zaplou pravidelně a ten ne/výkon 85kW je fakt děsný... i Citroen C4 1.4 66kW přítelkyně není tak línej jak Mini
Řemen mám nový, napadá mě jestli není někde zadřený kopresor, nebo ložisko co jej točí, to není možný aby to auto tak brzdilo, hlavně v nízkej otáčkách na 1-3

30. črc 2013 10:22

Je to úplně normální. Musíš si zvyknout.

30. črc 2013 10:36

Ked jazdim dlhsiu trasu s klimou a zrazu idem obehovat, klimu vypnem... Je to ako NITRO :D

30. črc 2013 11:26

Presne tak. Jel sme ted asi 100 km a chvilkama sem mel pocit, ze se kompresor zadrel. Nejak se spousti na "dva" stupne a desne to cika autem a vydava divny zvuky. :blink:
Odeslat odpověď