úpravy, spotřeba, převodovky, olej...
Odeslat odpověď

Re: NM01-06 SERVO /posilovač řízení / výměna, zkušenosti .. atd

23. črc 2013 15:51

Ještě, že jsi nás s tím autem před rokem tak nepěkně vypekl.
Tenkrát to bylo jen s brekem mé drahé polovičky, dneska je to s lehkým úsměvem, že jsme koupili lépe.
A ještě něco o mlejnech .....

PS: Ostatním se velice omlouvám za malý off topic, ale nějak jsem si tu poznámku nemohl odpustit. Tak pardon.

12. srp 2013 17:15

Prosím o radu, před rokem jsem nechala vyčistit servo ( hodně pískalo) a všechno v poho. Dneska při rozjetí mi přestalo fungovat. Vzhledem k tomu, že jsem se musela otočit do protisměru jsem musela auto chcipnout, pač jsem to prostě neutáhla. Při druhém nastartování naskočilo v poho. Má cenu servo znova čistit nebo je na odpis??? Díky za radu

12. srp 2013 17:43

Obavam se, ze Ti servo dela papalala... Bude se Ti vypinat casteji a casteji az se vypne nadobro... Uz po nejakem koukej.

12. srp 2013 18:04

Koukám a chtěla bych to tvoje :-)

13. srp 2013 13:02

Dělalo mi to stejné před měsícem, servo jsem vyčistil, jenže potom nevypínalo, takže výměna za nové (repas 9500 Kč plus dodat staré a dojde nové od ZKF)

14. srp 2013 07:21

Ahoj, tak mám taky problém se servem.
Minika mam 3 týdny... při jízde jde volant dobře, ale když nastartuju a chci třeba vyjet nebo vycovat z parkoviště, tak se to občas stane, že to skoro nemůžu ukroutit.
Mám tedy zkusit nechat servo vyčistit viz postup, nebo mám už rovnou počítat s docela nákladnou opravou ...? :roll:

14. srp 2013 08:27

Ahoj,

mel jsem stejny problém jako mas ty, a cisteni mi nepomohlo.

Pokud budes mit zajem tak v pristim tydnu bych mel mit jedno pouzite, plne funkcni servo k prodeji.

14. srp 2013 08:36

Díky za rychlou reakci :wink:
A jaká by byla cca cena?

27. srp 2013 19:16

Tak sa aj ja pridávam do "klubu"... .:(
Dnes po odparkovaní auta som si všimol, že servo beží veselo ďalej. Neviete co s tým? Ktorú poistku treba vybrať?

Podľa tohoto popisu by mi to sedelo na F8, viete mi to niekto potvrdiť?
http://www.mini2.com/forum/maintenance- ... oints.html

Zatiaľ som to riešil odpojením baterie, čo je samozrejme nie je trvalé riešenie vzhľadom na to, že momentálne auto dosť potrebujem... :(

01. zář 2013 14:56

pampeago píše:nejvyssi cas vyndat a vyciitit dle na navodu od Ika nez z neho /serva / bude neboztik :!:

Dobrý den, koupil jsem mini 85 kw, r 2003. Volant šel ztuha a servo bylo hlučné. Vymontoval jsem ho, vyměnil za repas TRW, volant jde lehčeji, servo hučí míň, ale stále je slyšet. V čem by mohl být problém? Dík

01. zář 2013 17:16

Servo u Mini je stále počuť po naštartovaní auta ;). Ak by si ho nepočul, tak už je po ňom...

01. zář 2013 17:36

Mám také repas, ale od ZKF, servo je slyšet ale je asi o 300% tišší než původní servo co mi odešlo
Akorát původní servo než umřelo posilovalo víc než nové servo od ZKF

01. zář 2013 17:46

Je normální, že u každého mini coopera je po nastartování slyšet servo? Čekal jsem po výměně serva, že úplně ztichne. Bzučí a v krajních polohách je slyšet víc, jaký na to máte názor? Dík :?:

01. zář 2013 18:07

Jj uslyšíš ho pořád, ale po vyčištění by mělo být slyšet mnohem míň :-)

02. zář 2013 20:06

Ahoj zkušení miniborci,

Cooper 1,6 najeto 82000 Km

Od počátku koupě MINI řeším to, že při jízdě rovně, mi volant lehce ujíždí do strany.

Udělal jsem geometrii ale problém zůstal. Při otáčení to vydávalo rány jak když vyskočí péro.

Mechanik mě upozornil na zadřené ložiska horního uložení předních tlumičů, takže šly na výměnu, ty původní už to měly za sebou viz foto. Cena v BMW necelé 4300 Kč + práce

Ted mám pocit, že to můzě být i servo..... :(

Když zaparkuju a mám zaplé světla, při lehkém otočení jde viďet, jak se světla trochu přimhouří.....

Servo stále tiše bzuči či hvízdá i když netočím .... Je to normální?

Otáčení jde lehce, jen mi přijde, že to sem tam jakoby lupne

Tušíte, kde by mohl být problém?

Pročítal jsem tohle vlákno, nevím jestli je to ten problém i u mě

Víte o někom, kdo by to uměl v okolí Ostravy?

Díky
Přílohy
image.jpg
image.jpg (76.93 KiB) Zobrazeno 18069 krát

02. zář 2013 20:21

4300,- za dve ulozeni je celkem slusna palka...

To servo si tak nejak brouka pri nastartovanem motoru idkyz netocis volantem - vlastnost a kdyz lehce pootocis na volnobeh tak je to povadnuti svetel asi taky normalni, kor pokud mas H7 zarovky.

To sem tam lupnuti je sem tam? Nebo kdyz na miste otocis s volantem z maximalne vlevo do maxima vpravo, tak to lupne vzdy?

Bylo auto bourane na predek? Je to predface nebo facelift?

02. zář 2013 20:47

Mechanik objednal horní uložení nakonec přímo v Cartecu Ostrava, proto ta cena tak vysoko :shock:

Měl objednané předtím 2 x přes jiného dodavatele ND, a to pry nepasovalo....nevím, nevyznám se v tom, nechal jsem to něm

Rv 11/2001

Bourané nebylo

Když otáčím na místě tak při otačce a něco to sem tam lupne, jako by poskočil zoubek na řechtačce z Velikonoc
Přílohy
image.jpg
image.jpg (137.13 KiB) Zobrazeno 18052 krát

02. zář 2013 20:50

Muze to byt v hrebenovem rizeni... vyjebnuty zoubek... Muze byt problem ve sloupku rizeni...

02. zář 2013 21:00

Peppino:

díky za info

04. zář 2013 19:57

01-02 meli jine horni ulozeni od konce 02 kde zmenili konstrukci a vetsina aftermarketu ten 1 typ neumi nebo ho maji spatne zarazeny . Proto tvuj mechos narazil na problem :idea:
Odeslat odpověď