úpravy, spotřeba, převodovky, olej...
12. úno 2017 19:40
Dobrý,
Nedávno som si bol pozerieť dva mini cooperi,
v prvom som len sedel a skúšal som si prejsť rýchlostami
druhý som samozrejme aj šoféroval, auto vyzeralo aj jazdilo super (92000 km.), dokonca to bola nejaká verzia "seven" (vie mi o tomto niekto viac povedať?)
No ale všimol som si, že v oboch sa mi zdalo radenie rýchlosti ťažšie ako v iných autách (napr. ja jazdím na peugeot 206+ a tam je to ako po masle)
spojka bola v poriadku, čítal som, že časom spojka začne tvrdnúť a to značí koniec živostnosti, ale toto problém nebol. Proste len to riadenie bolo... trebalo viac pritlačiť..
je to charakteristické? má to tak byť? alebo to má ísť ako po masle?
nemám možnosť alebo známeho kto má mini coopera aby som si to vyskúšal, tak sa vás pýtam na názor.
Ďakujem
ps. môžem sem poslať link na to auto?
12. úno 2017 22:51
Mám MINI 2006. Nevím jak ztuha šlo to řazení co jsi zkoušel. Ale když porovnám MINI a rodinného Forda, tak u MINI to je trochu tužší ale nijak výrazně. Mini 144 tis km, Ford 180 tis km. Ani u jedno jsem zatím neměnil olej v převodovce, ale chystám se
12. úno 2017 23:44
celkovo, ako by si odporúčal to mini? nejaké časté problémi? mám sa niečomu vyvarovať?
Ďakujem
13. úno 2017 09:42
Já jsem s ním spokojen, ale záleží kus od kusu. Přece jen je to dneska 10-11 let staré auto. Když jsem já kupoval tak jsem udělal toho shrnutí mých poznatků:
viewtopic.php?f=68&t=6787&hilit=shrnut%C3%AD