12. dub 2012 22:12
Jen v rychlosti sem přihodím svojí dnešní příhodu.
Od minulého pátku jezdím na nových ráfcích (MINI R82) a pneu (Pirelli P3000, tedy žádné runflaty)... - praticky naprosto nových. Měli najeto necelých 500km když jsem je kupoval. Kola byla vyvážená ještě z fabriky "origo" závažími.
Dnes dopoledne pří popojíždění v centru mi z ničeho nic uniklo komplet levé přední. Muselo to být v průběhu cca 10-15min. Takže mě v dešti čekala výměna za rezervu. Nejprve jsem byl přesvědčený, že jsem na něco najel, ale kolo bylo na první pohled v pohodě a v pneuservisu mi bylo řečeno, že závažíčko "zapadlo" víc dovnitř a jelikož mělo jazýček delší než obvykle bývá kolo okolo něj začalo unikat.
Za "opravu" a nový vyvážení jsem nechal rozumných 240,- a po hodině bylo po problému.
Nicméně z toho vyplynul jeden docela veliký problém. Signalizace defektu nezafungovala, nic se mi na palubce nerozsvítilo a na všechno přišel až když auto začalo táhnout doleva. ABS mi normálně běží. Je možný, že to bylo špatnou kalibrací systému po přezutí na letní? Máte s tím někdo zkušenost?
Tak nebo tak, jízda na rezervě je ještě mnohem horší než jsem čekal.
- Přílohy
-

- Vypadá to dost děsivě.
- IMG_6653.jpg (48.99 KiB) Zobrazeno 27992 krát