Prepnout do plneho zobrazeni
kola, pneu, brzdy, tlumiče, nápravy, výfuk...
Odeslat odpověď

Na kolik foukáte zimáky?

02. pro 2013 09:40

Nečekal jsem, jak hodně se změní jízdní vlastnosti po přehození letních kol 205/45-17 na zimní 195/55-16. Pozitivní je, že už není cítit každý kamínek a díra na silnici a vyjeté koleje mě tolik nestahují. Negativní ale je, že řízení není tak přesné, dá se říct až nervózní a auto v zatáčkách už nesedí jak přibitý. Zatím není sníh, takže pocity mám z jízdy po suchém nebo jen mokrém asfaltu. Je mi jasný, že hlavní důvod je v rozdílném dezénu a směsi pneu (měkké a nařezané Conti TS 850), ale říkám si, že místo předepsaného tlaku 2,3 pro daný rozměr a 2 osoby v autě, zkusím trochu přidat, aspoň na tlak pro plně zatížené auto. Snad to bude lepší. Otázka na závěr: Na kolik foukáte zimáky vy? Předepsaný tlak, případně měkčí nebo naopak tvrdší?
Naposledy upravil Skalda dne 06. pro 2013 11:21, celkově upraveno 1

Re: Na kolik foukáte zimáky?

02. pro 2013 11:58

Pokud máš podhuštěný, nebo přehuštěný gumy, tak se ti sjíždí nerovnoměrně vzorek. Buď uprostřed, nebo na hranách. Takže dávat cca podle doporučení výrobce. Já přidávám cca 0.2. Na podhuštěných nejezdit nikdy. Vzorek mizí, stoupá spotřeba a zhoršují se jízdní vlastnosti.

02. pro 2013 15:22

zalezi od podmienok
suchy asfalt, dialnica - trochu pridam
v horach na snehu je lepsie trochu popustit - lepsi zaber
v zasade po meste mam +-2.2

02. pro 2013 15:58

Martin ML píše:Já přidávám cca 0.2.

V zimě asi jo, ale v létě na tohle pozor. Když se guma zahřeje, tak se tlak zvýší. Např. z předepsaných 2,5 baru pro 17" jsem po zahřátí měl i 2,9. Ne nadarmo hodně lidí (viz mini2.com) dává u 17" 2,3-2,4 baru.

02. pro 2013 17:38

Mám zimáky napuštěné plynem na předepsaný tlak, a bez problému.

02. pro 2013 19:15

Tak ja mam letne brutal nestandartne zapisane v TP ako jedine 17 205/40.. davam 2,4bar.. a tam je fakt vsetko citit.. este mam brutal nizsko sportovy podvozok. cca 8cm.. hold byvaly majitel.. ale zimne 16 195/55 tiez 2,4bar a to je citit ten komfort ale uz to nesedi ako prikovane..

06. pro 2013 11:36

Tak jsem ze 2,3 přitvrdil na 2,7, ještě o 0,1 víc než při plném zatížení auta a na suchém asfaltu se stabilita ku...... zlepšila :mrgreen: Na sníh ale pro lepší záběr asi zase trochu upustím :wink: .
Odeslat odpověď