karosérie, okna, spojlery, zrcátka, světla...
Odeslat odpověď

šachovnice zrcátek a střechy

20. kvě 2010 21:35

Dobrý den, včera jsem si přivezla mazlíčka Mini Coopera New a scháním šachovnici na zrcátka a střechu. Neporadíte mi někdo, kde se dá sehnat nebo alespoň jaké mají mít čtverečky rozměry..
Předem děkuji za rady...
Klárka..

Re: šachovnice zrcátek a střechy

20. kvě 2010 23:20

Caues, tak odpoved je lehka.. Sachovnice na zrcatkach se bud dela ze samolepky, ale to je dost tezky a moc to nevydrzi... Lepsi je koupit cele kryty od BMW s motivem sachovnice, ale stoji to ranec.. Myslim cca 1600,- za ks ale uz je to dlouho, takze si nejsem jisty. Ja svoje uz bohuzel prodal. Nezbyva nez shanet treba na e-bayi. Upozornuji ale na koupi krytu z UK - nebudou Ti pasovat na zrcatka dily pravsotranemu rizeni !!! :!:

A sachovnice na strechu ? - bud opet BMW (drahy jako prase) a nebo zkusit nejakou reklamku. Ja si navrhoval svoji diky prosklene strese a je libova :bigups: A do nejakych 4 tisic by ses mela vejit i s praci..

Uz se to tady nekolikrat probiralo, tak mrkni treba sem:
http://forum.minicooperklub.cz/viewtopic.php?f=18&t=3250

A stranky od BMW s motivy na strechu:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=RC31&mospid=48010&btnr=51_4800&hg=51&fg=95

A kryty zrcatek:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=RC31&mospid=48010&btnr=51_5095&hg=51&fg=95

Re: šachovnice zrcátek a střechy

21. kvě 2010 16:47

Worry píše:Caues, tak odpoved je lehka.. Sachovnice na zrcatkach se bud dela ze samolepky, ale to je dost tezky a moc to nevydrzi... Lepsi je koupit cele kryty od BMW s motivem sachovnice, ale stoji to ranec.. Myslim cca 1600,- za ks ale uz je to dlouho, takze si nejsem jisty. Ja svoje uz bohuzel prodal. Nezbyva nez shanet treba na e-bayi. Upozornuji ale na koupi krytu z UK - nebudou Ti pasovat na zrcatka dily pravsotranemu rizeni !!! :!:

A sachovnice na strechu ? - bud opet BMW (drahy jako prase) a nebo zkusit nejakou reklamku. Ja si navrhoval svoji diky prosklene strese a je libova :bigups: A do nejakych 4 tisic by ses mela vejit i s praci..

Uz se to tady nekolikrat probiralo, tak mrkni treba sem:
http://forum.minicooperklub.cz/viewtopic.php?f=18&t=3250

A stranky od BMW s motivy na strechu:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=RC31&mospid=48010&btnr=51_4800&hg=51&fg=95

A kryty zrcatek:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=RC31&mospid=48010&btnr=51_5095&hg=51&fg=95

Dík moc :-)

PRUHY, POLEPY instalace,tipy a vubec vse okolo

19. črc 2010 22:03

Poradíte někdo, kde sehnat polepy na MINI ADVANTAGE??? Díky za tipy

Re: Polepy MINI Anvantage

19. črc 2010 22:20

Našel jsem jen toto bohužel je to ale bez té sítě :( http://cgi.ebay.co.uk/MINI-ADVANTAGE-De ... 3a415f7ae5

Re: Polepy MINI Anvantage

19. črc 2010 22:36

no pravě, chtěl bych celé .. mam zkusit reklamku???

Pruhy na Mini

03. lis 2010 17:07

Zdravím..včera jsme si pořídili další malou nepraktickou věc do naší rodiny :lol:
S-ko šlo na zimu spinkat a vystřídá ho Mini Cooper. Jenže...má úplně všechno, ale chybí mu proužky :cry: chci si je nechat udělat u známé v reklamce, ale nevím přesné rozměry - má s tím někdo zkušenost a mohl by mi je napsat? popř. jak se pak lepí, aby byly správně (viz. foto).
díky moc
mini2.jpg
mini2.jpg (85.53 KiB) Zobrazeno 16330 krát
mini.jpg
mini.jpg (28.36 KiB) Zobrazeno 16330 krát

Re: Pruhy na Mini

04. lis 2010 14:07

Zdravim, ja sem si nechalv reklamce taky delat ..
Mrkni na moje fotky v galerii .. Mam je teda vic na stredu - sirka 15cm.
Ale nechal sem to nalepit tu reklamku a stejne to meli na 2 hodiny .. Je to dost mrd**ka kvuli tvarovani kapoty a vseho kolem.

Ale obecne velka spokojenost.

04. lis 2010 20:35

Ahoj,

díky moc za info, ale rovné máme už na Sku (dole). Proto sháním info, jak se lepí ty šikmé. Snad to v reklamce zvládnou, nedokážu odhadnout, jestli je s tím víc práce než s těma rovnýma.. :bigups:
DSCF0235.jpg
DSCF0235.jpg (115.12 KiB) Zobrazeno 16271 krát

04. lis 2010 21:26

Koupil jsem originál pruhy, stojí cca 1.500,-
Jsou kónické, šíře na spodní hraně je 118mm a na horní straně o 1 cm víc, 128mm.Pozor, to jsou šíře,nikoli délky hran, to musím případně oměřit zítra a pak krátkým geometrickým hraním můžeš "vymodelovat" originální rozměr.
Pruh je lemován černým okrajem o šíři 5 mm.
Rohy jsou zaoblené.
Délka na vnější straně je 820 mm,vnitřní 790 mm
Jelikož jsou pruhy lepené šikmo, tak mají i seříznutou spodní i horní hranu tak,aby lemovaly tvar kapoty.
Vycházelo mi to tak, že nahoře i dole jsem nechal asi 4 mm odsazení. Netušil jsem čím to je, vždycky jsem si myslel, že jsou pruhy od hrany ke hraně.Pak jsem hledal a hledal a postahoval tolik fotek,kde to bylo opravdu různé...Tak buď to byl klam, nebo je ještě možné, že jsou různé kapoty z růzými roztečemi ostřikovačů.Nevím.

Pruhy mi nalepil kamarád,který se tím živí. Měl to za 20 minut hotové.
Je nutné auto nějakou dobu nevoskovat a určitě kapotu odmastit.Měl na to nějaký speciální odmašťovací roztok. Dá se použít i líh.
Jelikož jsem měl dán rozměr pruhů a nemuzel jsem při aplikaci nic ořezávat na délku kapoty, tak to šlo hladce. Pruhy s ještě neodlepenou krycí folií na lepící straně jsme položili na kapotu a na spodku a hořejšku přichtili silným magnetem.Následovalo centrování, měření, posouvání a až jsme byli spokojeni. Pak prostě posunul horní magnet o asi 20 cm níž, poodlepil krycí folii, natáhl "obnažený" kus pruhu a jakousi umělohmotnou špachtlí (připomínající hladkou zimní škrabku na okna) přilepil fortelně první kousek. A pak už to jelo od hořejšího okraje a ž k chladiči.
Škrabkou dělal čtvrtkruhové pohyby zleva doprava a opačně a nikde nebyla ani zapomenutá bublinka vzduchu. :bigups:
To ale taky není neřešitelně, stačí biblinu jemně napíchnou špendlíkem,stačí mikroskopicky a škrabou-špachtlí vzduch vytlačit.Díra fakt nebude vidět.

A ještě dvě varování. Poku máte kapotu stříkanou a lak někdo odflák, což nemusí být vidět, tak v případě kvalitní fólie vás po jejím odlepení může opustit i nekvalitní lak... :blush:

A varování druhé, pokud s pruhy jezdíte do ruční tlakové myčky (možná i do běžné,což neznám), tak pruhy nemusí dlouhodobě snážet tlak vody.Spíš to platí pro ruční tlakové myčky, takže pruhy zaměřujte radši z věší dálky a vedle klidně přitlačte...
Přílohy
Originál pruhy.JPG
Originál pruhy.JPG (138.55 KiB) Zobrazeno 16263 krát

04. lis 2010 22:17

Tak tomu říkám hodně užitečný info !!! Jednoznačně palec nahoru, Petře :bigups:

04. lis 2010 23:13

Peťo, díky moc za vyčerpávající info! :)
Můžu se zeptat, kde jsi originál pruhy koupil? 1500 Kč mi přijde jako celkem rozumná (jenže co je u tohoto auta rozumné?? :D) cena.

Díky A.

04. lis 2010 23:31

Úžasný! Moc díky za popis :-). Taky pruhy zvažuju, kapotu naštěstí lakovanou nemím, ale bojím se toho, že kdybych je po roce, dvou sundal okolní lak bude mít jiný odstín než ten "schovaný" pod pruhy. Je to tak nebo se bojím zbytečně :lol: ?

A k té ceně, taky by mě zajímalo ke si je sehnal :-). V Inveltu mi tvrdili, že JEDEN stojí 1650,-. A na eBay jsou zase hodně levné kopie a toho by se bál...

05. lis 2010 07:03

Díky za pochvalu! :banana:
Nejsem až zas tak moc zručnej, ale tohle jsme kupodivu zvládli udělat dobře.
V Inveltu se museli seknout. To by měla být cena za oba, platil jsem 1500,- a asi nějaký drobný v řádu desetikorun.Ale možný je všechno.
V nabídce jsou jak bílé s černým olemováním, tak i inverzní.
Nové věci rád objednávám na vrakovišti v Panenských Břežanech, odtamtud mám i pruhy, jsou tam hodně ochotní a v pohodě. Mají software BMW a umějí tedy jak nové, tak i použité věci. Nemám pocit, že by cena měla být až tak jiná než v ofiko servisu, moc jsem to nezkoumal, jen jsem prostě garážovej typ a víc mi vyhovují chlapi v montérkách,kteří vědí o čem mluví než navoněný kravaty.
Vše je v originálním BMW pečlivém balení s přelepkami, vše s fakturou a standardní zárukou.
Teď jsem tam byl pro nové šrouby na elektrony a nedávno kupoval nový dojezdový ráfek, jen pro info vyšel na asi 850,- Kč bez pneu.
Telefon na kluka co dělá Mini - 602 651 500.
Musíte tam ale dojet a složit zálohu, na pruhy to bylo pětikilo, řádově do týdne zboží je.Na pruhy jsem teda čekal trochu déle.Dovolené...
A kdybyste chtěli toho kámoše co lepí reklamy, tak můžu dát kontakt, je z Poděbrad, občas dělá i po Praze.Ale cenu si dohodněte sami, to si netroufám odhadovat, já to měl v rámci přátelskýho bartru :D
Ještě jsem zapomněl k lepení dodat, že samozřejmě auto nesmí být ani vymrzlé a ani rozehřáté a je třeba to dělat pod střechou...ale to asi dojde všem :idea:
A co se týče vyšisování laku, tak možné to je, ale s tím zatím osobní zkušenost nemám.
Tak ať vám to lepí :P

05. lis 2010 09:43

Tak Petře teď jsi mne hodně překvapil. Já tedy nakupuju menší věci v Inveltu, ale když jsem si přečetl Tvůj příspěvek, tak to asi přehodnotím. Co se týče Panenských Břežan, tak jsem tam byl jednou a bylo to dost tristní. Sháněl jsem zadní nárazník na S-ko, ale měli jen rozbitej a docela drahej. A ostatní díly tedy neměli vůbec. Proto jsem opět popojel o kousek dále a nakoupil v Mratíně. Tam jsem byl vždy spokojenej :bigups:

No, dám chlapikům z PB ještě jednu šanci :banana:

05. lis 2010 09:57

Že i Tebe dokážu zrovna já překvapit ? :biggrin:
Zadní nárazník na Sko mi tam nabízeli teď za 3tis.A zachovalej.Jak víš, tak je to jedna z věcí,kterou řeším :)

05. lis 2010 17:04

Do Inveltu idealne uz nikdyyyyyyyyyyyyy... brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr a hruuuuza :blink:

10. úno 2011 10:02

I přes všechno to trápení co mám s převodovkou, Prcek včera dostal pruhy :-P.

Tedy už jsem je měl doma připravené delší dobu, ale teprve teď nastalo to správné počasí ;-).

Originál jsem nakonec nekupoval, risknul jsem to z Anglie a myslím, že jsem i dobře udělal :-).

Pokud by měl někdo zájem jsou to přesně TYTO.

S poštovným na velice příjemných 560,- Kč. Kvalita super a 100% odpovídají originálu :-).

Jak to vypadá, posuďte sami :-).

Mimochodem, odznáček jsme teď na chvíli z masky sundal a dal ho dozadu na kufr. Magnet drží bezvadně a vypadá to taky dobře (foto ještě nemám :-D).
Přílohy
IMG_2035.jpg
IMG_2035.jpg (76.85 KiB) Zobrazeno 16096 krát

10. úno 2011 10:37

Nadhera :!: Chystam se na to same, ale az po oprave spojky :) Lepeni jsi zvladl sam? Jak jsi to lepil?

Spolu s pruhy premyslim i o bile strese, ale nevim, zda ji nechat polepit, nebo prelakovat. A problem by asi byl i zadni spoiler....

10. úno 2011 10:47

Mám známou v logosign.cz tak mi to udělali tam. Koukal jsem na videa na YouTube a myslím, že by to nemělo být tak těžké, ale přeci jenom. Jsem to nakonec svěřil jim.

15-20min práce. Lepí tam folie na taxíky co jezdí v Praze ta s tím mají zkušenost :-D. Pokud si z Prahy tak bych si to tam taky nechal udělat. :bigups:

Chtěl jsem právě taky ještě zadní spoiler. Z GB taky za dobrý peníz, ale všechny nenalakované a teď nevím jak to dopadne s tou převodovkou. Takže to zatím odkládám na neurčito. ...
Odeslat odpověď