Prepnout do plneho zobrazeni
Rady a tipy při pořízení New Mini - motory / stav / na co si dát pozor...
Odeslat odpověď

Mini za 100k

11. říj 2015 16:23

Zdravím,

koukám po nějakém hezkém autě za cca 100 000,- a MINI je v takové cenové relaci docela dost. Jsou ty auta víceméně v pohodě, nebo to je moc málo? Za rok najezdím tak 12 000,- a nechci nic, co bude nějak hrozně sypat. Volím mezi One a Cooperem, žádný závodník nejsem.
Našel jsem takový: http://www.sauto.cz/osobni/detail/mini/ ... oFrom=list Vypadá pěkně, ale není 190k km až moc? Přeci jen technika BMW by něco vydržet mohla, ale nevím, tak se ptám. Je ode mě přes celou Republiku, tak se na něj jen tak jet podívat nemůžu.
Díky za pomoc :)

Re: Mini za 100k

11. říj 2015 17:09

Ahoj jsem tady nováčkem, ale něco málo postřehů mám. Pokud se o auto někdo staral, tak proč ne, ale v opačném případě se s tímto nájezdem a cenou můžeš "těšit" na novou převodovku, servo, ložiska, alternátor a mnoho dalších drobností. (Nejsou to úplně nejlevnější záležitosti, za to je bez problému seženeš) Když si pročteš fórum (doporučuju různé vlákna, motor, podvozek...) zjistíš, co se sype. Jinak jakmile ho máš doma, je to silně návykové. :lol: tak šťastnou ruku při výběru. Taky bych se nebál poprosit někoho ze zkušených tady na fóru, aby ti při koupi auto prohlédl, můžeš ušetřit spoustu peněz.

11. říj 2015 17:35

Fórum jsem už pročítal, ale tak znáš to, příspěvky jsou různě starý, tak není na škodu to trochu zaktualizovat ;) Před koupí bych si auto určitě nechal prohlídnout nějakým profíkem a fanouškem MINI...ale tak zatím chci vědět základní info, jestli to je reálné a na co si kdyžtak dát pozor. Většinou totiž čtu, že MINI umí být nenáročné na údržbu, tak sbírám informace, abych to samé mohl říct o svém, až ho budu mít ;)

11. říj 2015 18:30

No, Itálie tady nemá úplně nejlepší pověst, do toho bych bez zkušenýho MINImachra nešel. Můžeš mít štěstí, ale když ho nebudeš mít, za rok do něj naláduješ tolik, kolik stál, myslím, že někteří nováčkové by mohli vyprávět :banana: to je ale extrém :biggrin:

12. říj 2015 13:27

No ale nikdo nenapsal nic ve smyslu "za takovou cenu nad mini neuvažuj" nebo "tak to počítej s velkými investicemi", tak super :D

12. říj 2015 14:42

tak když budeš mít cca 20-30k ještě v prasátku na případnou opravu převodovky (nemusí se porouchat) a serva (pokud ještě nebylo měněno pravděpodobně to na tebe vyjde), tak je to na pohodu... :D

13. říj 2015 09:36

Myslím si, aby jsi se do toho nevysypal, tak budeš muset mít sakramenský štěstí. :bigups: A samozřejmě k tomu šikovný ruce a možnost si toho většinu udělat sám, díly z ebaye nebo aftermarket... Já koupil před dvěma roky Cooper R56 za 260000 s nájezdem 35000 km a stejně dneska (115000 km) jsem tam s opravama už za 70000. A vím, že v nejbližší době tam jde spojka, možná vodní pumpa a poloosa na předku by asi taky chtěla... :blink:
Tak si udělej obrázek. Když pročteš fórum, zjistíš že většina z nás řeší stejný potíže

:oha:

13. říj 2015 14:29

Mini už nemám, ale prežil som s ním 2 krásne šoférske roky... :inlove:
Zameraj sa na voz po facelifte - vyrobený (nie uvedený do prevádzky!!!) po 7/2004. Je tu spoľahlivejšia prevodovka, takže ju pravdepodobne nebudeš musieť riešiť vôbec...
Odznelo tu - Taliana nie. Ja som kupoval auto z talianska s najazdenými cca 120 tkm. Servo mi po roku kľaklo tak či tak.. Ono zasa ti môže odísť už po 50tkm, u Mini G1 je to žiaľ spotrebný materiál :( A nie práve najlacnejší..

Potom už len všeobecné veci. Pri kúpe auta s nájazdom nad/okolo 100tkm si odlož peniaze na výmenu všetkých náplní, vrátene prevodového oleja (nie zas až tak drahá položka), filtrov (vrátane vložky palivového čerpadla), brzdných doštičiek, prípadne kotúčov...

Good luck a výberom vozu..

p.s. never tomu, že ti 66kW bude stačiť. Ale OKCZ ti vie doplniť chýbajúce koníky, ktoré práve oceníš na štartoch zo semafóru v meste...
Odeslat odpověď