Prepnout do plneho zobrazeni
Rady a tipy při pořízení New Mini - motory / stav / na co si dát pozor...
Odeslat odpověď

Kradou se MINI?

04. dub 2014 11:05

Ahoj ,

také jsem propadl tomuto fenoménu MINI. Jen si nejsem jist zda mi vydrží. Po zakoupení jsem také dal foto na blog a ejhle za dva dni jsem v noci měl tipaře na vůz, prohlídka se zapisováním samozřejmě tajně. Nevěděli že je sleduji z okna. Za chvilku odjeli, zajímá mě zda se takovéto vozy ztrácí. Přeci jsou dosti výjimečné a každý je vlastně originál s nějakou úpravou. Nechal jsem vozidlo zabezpečit a hlavně pojistit, přesto ten pocit, znáte to? Máte někdo zkušenosti?

Re: Pavel kradou se MINI?

04. dub 2014 13:16

Zkušenost nemám, ale jeden z argumentů pro koupi MINI bylo přesně to, že se tyto vozy nekradou. Alespoň se nekradou jen tak z rozmaru. Díly jsou málo zaměnitelné, auto je to výrazné, a hlavně jich neni moc, takže poptávka po náhradních dílech nebude taková. Určitě je menčí riziko, že zmizí MINI, než nějakej koncern, ale pochopitelně s dostatečnou přípravou může zmizet cokoliv.

04. dub 2014 15:13

je to prece jen i u nas exotika ...tzn ze bych to videl na zakazkovou vychodni zlodejinu...jde jim o typ, barvu, vybavu

To auto je vsude videt..coz zase neradi ...takze kdyz tak rychla akce

jen myslenka ale od koho jsi koupil ?? soukr.? firma ?

Re: Kradou se MINI?

04. dub 2014 17:12

Kamarád si loni na podzim koupil od soukromníka přes půl republiky Cooper S (R53). Spokojenost, jen mi pak jednoho dne volá napůl naštvaný a napůl vystrašený, že to svoje auto 2 dny po sobě ráno našel o kousek jinde, než předchozí den večer zaparkoval. Doporučil jsem mu návštěvu OKCZ, který mu zrušil všechny aktivní klíče, které k autu nebyly a myslím, že od té doby bez problému.. Jinak jsem se s výzvou o hledání ukradeného Mini ještě nesetkal.

04. dub 2014 19:08

suhlas, nepočul som za tie roky o nikom...
a v Liberci len z mojho okolia zmizli za posledný polrok 3octavky.

asi stihnu vodiči MINI roztrieskať dosť aut tak že ich nemá zmysel opravovať, takže je dostatok dielov. :biggrin:

http://www.mvcr.cz/clanek/bezpecnost-a- ... zidel.aspx

08. dub 2014 18:12

pampeago píše:je to prece jen i u nas exotika ...tzn ze bych to videl na zakazkovou vychodni zlodejinu...jde jim o typ, barvu, vybavu

To auto je vsude videt..coz zase neradi ...takze kdyz tak rychla akce

jen myslenka ale od koho jsi koupil ?? soukr.? firma ?

Koupil jsem ho od dealera vozidel. Přesto jsem nechal prověřit počet klíčů. Jsme v Čechách. Dostal jsem dva přesto nahrané čtyři.

09. pro 2014 19:30

...no my sme auto kůpili jen s jedním klíčkem...
Kde že se to dá "upravit", abysme nebyli nahraný...:blink:
Jo a zabezpečení - bylo by to téma pro eletrikáře - tajný vypínač.
Jednoduché a funkční.
Akorát co vypínat - zapalovací okruh nebo palivovů pumpu...
V dřevních dobách motorismu, kdy se sice auta moc nekradly, ale sem tam si nejaké nekdo vypůjčil, měl tatík zabezpečovací zařízení velejednoduché - kohůtek na přívodu paliva.
Fígl je ten, že se z autem poodjede, ale že se daleko nedojede. Navíc nedostatek paliva dá o sobě včas vědět, takže by třeba nehrozilo odstavení na tramvajových kolejích...
No a když se nechá auto evidentně blbě stát, je nápadné...aj policajtom...
Ináč Flajzar ve Vnorovách dělá takovů malů bonzovací krabičku se SIM kartů, tak třebas ani toto by nemuselo byt špatné...

10. lis 2015 18:35

a že sa nekradnú...
v súvislosti s touto témou som si dnes ráno našiel na ulici pred domom odomknuté MINI :shock:
čím nás je viac dopyt po dieloch stúpa a mám obavu že nie každý to robí podstivo ako npr. ja že kúpi búračku a potom rozoberá...
ukradnuté je zadarmo! Takže otázka času kedy sa lopkári aj u nás zameraju na naše autá...
To že ich po europe kradnú Poliaci už pár rokov je jasné... týmto by som chcel pozdraviť všetkých čo kupujú diely z Polska!!! :twisted:
tu link čerstvej lopaty z DE:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... geNumber=1

Ja dnes parkujem vo dvore...

10. lis 2015 21:47

Já mám v autě GPSku, na internetu si můžu najít kde to auto je :-)
Až se někdy opiju a přijedu domu tramvají a nebudu si pamatovat kde jsem ho včera nechal, tak se to bude hodit :-D

10. lis 2015 22:18

rušička je dnes vo výbave každého lopkára a auto čo zmizne je na druhý deň väčšinou už rozobraté...
ale v prípade straty pamäti z akého kolvek dovodu je to dobrá vec :)

11. lis 2015 00:08

A o tom přesně píšu :-) Vím kam s tím manželka jela a jestě mi díky GPS dá pojistovna slevu na pojistku.

11. lis 2015 11:14

Pratele, vim, ze bych si GPS do auta mohl vygooglovat, ale nemate mate konkretni odkaz nebo zkusenost jak a kde tu stenici do auta dostat? Diky

11. lis 2015 11:19

Treba JABLOTRON

11. lis 2015 22:38

Já mám tohle
http://www.prijimace.cz/gps-lokatory/gsm/gprs/gps-profesionalni-lokator-do-auta-helmer-lk-506
Líbila se mi cena a funguje to ;)

11. lis 2015 23:33

Mě by zajímalo, jak by to bez klíče někdo nastartoval?

Když už by to chtěli odtáhnout, tak pro ně nemůže být problém koupit si rušičku jako je tahle.

Pojištění je podle mě bohužel jediná ochrana... A i tak jen částečná, nikdy by nepokrylo investované peníze a čas většiny z nás...
Odeslat odpověď