Rady a tipy při pořízení New Mini - motory / stav / na co si dát pozor...
14. led 2013 21:41
Ahoj a v podstate Bonsoir Vsem ,
Mam bud jeden nebo mozna nekolik dotazu ,
Miluji Mini hihih jak jinak ,
doposavad sem majitelem 308 Pazouta , ale jakousi souhrou nahod se mi ho podarilo naborit , a oprava by mela bejt 4 tis eu , dle mistniho Francouzskeho ceniku , jelikoz ziju ve francii ,
no ale rekl sem si nez davat 4 tis za opravu , radej ho strelit aporidit mini cooper ,
Mam tudiz dotaz , jak je to vpoho s mini do 5 tis eu nalitano do 100 000 km , Vim je to jako s clovekem kazdej je jinej kazdej ma jiny problemy atd , to naprosto chapu .
I tak Vam moc dekuju za pripadny podnet
14. led 2013 21:57
r.v?
cooper alebo cooperS?
preštuduj ten buyers guide co som tu už pár X linkoval, aby si vedel u tej kt. verze dať pozor na kt. diely...
ja som predaval pred rokom a pol za taku cenu cooper 03 s 90tkm a bolo uplne v pho...nikdy ma nenechal v štichu....
takže záleži co od toho čakáš...a jak píšeš sám, možeš trafiť smolný kus a nebude to ok...ale o to u srdcarov nejde...
14. led 2013 22:26
Dekuji moc za nazor , v podstate cekam co se namane , po Francii se jich mota celkem dosti , ale ten guide si proctu diky moc
15. led 2013 01:54
V zásadě bezproblémová auta, není se čeho bát, jen pár detailů...
1) nejčastější závada je (u tebou zmíněného rámce aut) odcházející el. posilovač řízení. Pozná se, když jsou kola "v rejdu" a od sloupku řízení to hodně hlasitě kvílí (kvílí to i normálně, ale nemělo by to rušit, vadný posilovač začne kvílet čím dál víc). Není to však neřešitelné, když se tak stane, je to holt tak 300E za nový a ten cca dalších 100000km zvládne.
2) Auta prvních sérií mají převodovku Midlands, která se často sypala i na mladých autech. Potom dostala všechna auta Getrag, která je bezproblémová.
3) V oblasti A sloupků může zatékat voda do interiéru, stejně tak na starších autech nemusí nutně těsnit střešní okno. Na to dát pozor, voda se tamtudy jednoduše dostane do elektroniky na palubě.
15. led 2013 20:52
Opravdu Vam diky moc za radu a nazory ,
je to tady zuper , no pockam si na co narazim ,
15. led 2013 20:55
no a v lete doraz na nejaký zraz...aby si vedel o čom je komunita mini...
16. led 2013 19:10
Ja se teda , prizna, mel sem mini na jeden den , kdyz sem bydlel u more prez leto , a ten mi ukazal ze to je husto kara , no budu se snazit prijet pokud vse vcetne koupe mini dopadne
17. led 2013 01:52
No, bude to mensi, nez 308, o neco tvrdsi, podstatne vic to bude drzet v zatackach. Kulisa razeni bude super presna. Spojka bude daleko tvrdsi, ale to je normalni.
Pouziti plastu, je podle me zajimav k diskusi, ale prestoze Mini pouziva hojne plasty, prvni genrace je ma z meho pohledu hezci nez ta druha - jak co jak kde. U Pezota jsou priserny plasty u stahovani okynek a na madle a jsou odrbany na to tata (sakra ted nevim zda i u 308).
Pokud bys sel do Mini a zalibila se Ti akcelerace, vol Cooper S. Jinak se dostanes do zvlastni slepe ulicky, jak udelat ze slabsiho auta silnejsi, aniz bys ho musel prodavat, protoze k nemu mas vztah:-) my s Mini One vime o cem mluvime:-);-)
Mame a meli jsme v rodine nekolik Peugeotu (206, 307, 308, 407... A jeste jine co uz se nevidaji) a od doby co mame i Mini s nima proste nerad jezdim. Mozna Mini nenabizi urcity komfort co Peugeoty - tedy plovouci jizdu a mekky podvozek, ale zase nabizi skvely kontakt s vozovkou, zatacky jsou potesenim, cas od casu si clovek proste to auto vytoci pro radost z akcelerace a rizne si serpentynku kuli tomu "jaktodoprcickrasnesedi".
Kdyz mrzne, Pezot nekde pipne a jinde teplotu ukaze, ale bud nestihnes najit na kterym displeji to je a nebo je ten displej tou zimou tak zpomalenej, ze se to maze pres sebe a nevis taky nic. U Mini to funguje dobre a zvuk je takovy docela prijemny gong:-)
Preju hodne stesi pri vyberu:-)
Esli jsi odvazny srdcar, jdi do neceho s anglickou vlajkou na strese. Moc jich k mani zrovna ve Francii asi nebude, ale bude v tom davka sibalskeho Mini rebelstvi. Az Te budou nastvane honit, bude se Ti turbo v Sku urcite hodit:-)
17. led 2013 15:01
Yan ...
wooooow uplne me z toho az prezkocilo , super diky moc za nazor , perfektni rozebrani , a v podstate dalsi stupen meho nakopnuti k hledani MINI
Jak si zminil Anglickou Vlasjku , na to sem se chtel taky optat, nevim zda to neni nejaky tuctovy ale presne tohle si predstavuji.Moc jich tady opravdu s angl vlajkou neni , taky jak jinak ve Francii ze

maji na Anglany jinej Nahled hihih.
Ja pracuju pro firmu kde delame nastriky na kontajnery atd a mam znamyh dost lidi co dela barvy na auta taky takze vlajka je v Planu az dopadne nejakej kousek ,
Chapu ze asi peugeot 308 je v podstate pohodlnejsi ale rekl bych ac mam jen jednu zkusenost s MINI ale byla to bomba Vedro pobrezi s svizny metal v MINI .
Opravdu Vam moc dekuju Vsem