Rady a tipy při pořízení New Mini - motory / stav / na co si dát pozor...
25. srp 2012 13:47
Zdravím,
Myslíte, ze má cenu si kupovat Sko z roku 2002 co ma najeto cca 100.000km??
Popřípadě kolik mate najeto vy?
Díky
25. srp 2012 20:26
Ahoj,
je to dost stare uz, ale to ze to ma 100.000km najeto tak to nemusi byt spatne. Hodne zalezi jakou dostavalo udrzbu, kdo s tim jak jezdil atd.
Musis pocitat ze eSko pravdepodobne nikdo nesetril. Moje eSko melo 120 kdyz jsem ho kupoval a sralo se tam vse co mohlo. JCW ma 78 a zatim drzi, nejaky mouchy jsem odstranil, neco me teprve ceka...
Urcite pocitej ze to po nakupu nebude bez investic.
25. srp 2012 21:32
My máme 2003, kupovali jsme v r.2008 s 30tkm. Teď je tam cca 121tkm a není nejmenší problém, olej děláme po 10-15tkm,jak to vyjde. Měnili se jen kulové čepy, zbytek je origo, zdá se, že S-ko docela drží. Jestli to mělo dobrou péči, není se čeho bát.
25. srp 2012 21:38
ja mam S-ko ma najazdene 145000 a ide bez problemov ziadna porucha zavaznejsia
26. srp 2012 01:27
Ohledně mých předchozích dvou Cooperů (sice ani jeden z nich nebyl S, ale problém shodný pro všechny R5.)

na obou odešel posilovač řízení, na jednom dříve, na tom druhém asi okolo 90 000km a co jsem slyšel, odejde skoro pokaždé.
MINI bylo jedním z prvních aut s elektrickým posilovačem a vloudila se jim tam tahle moucha- nejdřív začne při větším natočení kol bzučet (je to slyšet při parkování, když nadejde čas s každým dnem je to horší) a pak během následujících pár stovek kilometrů zahoří, zasmrdí a konec, oprava není možná, nejlepší sehnat jiný z vrakoviště. Ovšem problém je, že moc MINI na vrakovišti není a posilovač chce každý.
26. srp 2012 10:16
mě dělali ve 22OOOkm rozvody-záruka,po dalších 3000km ta samá závada,ale už se měnil jen napínák řetězu a pak v 55000km jsem měnil převodovku,spojku,setrvačník-částečná kulance od BMW...celá ta sranda mě vyšla na 55000kč,bez kulance by to sakum prásk bylo cca130-140tis

ale nenechal jsem si to znechutit a svoje Mini miluju pořád stejně
27. srp 2012 23:45
Kdyz budeme uvazovat, ze tam je opravdu najeto 100tis a auto pochazi treba z Nemecka, tak osobne bych videl bez vylepseni a pouze investice na udrzbu:
-prevodovka, servo, vyfuk, brzdy, tesneni vika hlavy valcu a vany, zadni dvere, mozna neco na podvozku, nove naplne atd. To muze stat i 100tis zalezi jakeho mas mechanika a jak si umis sehnat dily. Sorry to je muj nazor...Pokud si to muzes dovolit, vynahradi ti to ale podcit z jizdy tohoto auta

Mozna jit radeji do novejsiho?
28. srp 2012 08:02
iko to celkem vystihnul
28. srp 2012 12:58
hodnotit auto dle stari a km je stejne kratkozrake posuzovat cloveka pouze dle pohledu a veku ...
zalezi kus od kusu ale rozhodne si nemyslim ze auto po 1. stovce ticic se stava srotem. Pokud pro tebe ma kouzlo 1Gen , protoze 2. se vmnoha smerech se uz vydala jinym smerem vyvoje, pak by se toho rozhodne neba,l pokud dobre vyberes budes spokojen. Ale zalezi jen na tobe co hledas
28. srp 2012 14:23
Ja bych obecne videl spis problem s tim rokem 2002...
Ta uplne prvni serie se povedla uplne ze vseho nejmene, najdi aspon druhou polovinu roku 03..
Jinak u Ska prevodovky drzi, ale servo, brzdy, nejaka ta nadrzka atd Te nemine..
Ale jde o to, jak se o to predchozi majitel / majitele starali a co s tim provadeli..