20. lis 2013 11:29
Už nějakou dobu po rozdělení fóra na Classic a New MIni zase poctivě sleduju příspěvky v New Mini sekci a jelikož jsem se stal i "deputy administrator", tak jsem se rozhodl sepsat i náš příběh s New Mini..
Mini mám a Mini žiju už od roku 2004, kdy jsem si na podzim koupil po dlouhých letech strávených s malými Fiaty svého prvního klasika.. byla to láska hned na první svezení.. rozbily se kasičky, vybraly kontokorenty a už se to vezlo.. kola, kosmetické šperkování.. družná přátelská atmosféra na srazech a s tím související množství nových přátel.. o existenci New Mini jsem samozřejmě věděl a sledoval z povzdálí každou inovaci.. obvzláště k odznáčkům "S" a "Works" jsem vzhlížel jako k cenově nedosažitelným modlám.. mou životní touhu se s nima povozit, mi splnila výhra "Mini na víkend" ve Facebookové soutěži od Mini ČR (report viz odkaz) viewtopic.php?f=9&t=3361 a tak jsme si dále žili poklidně až do konce loňského roku, kdy přítelkyně přecházela do nové práce, při které měla pracovat s lidma a tak potřebovala novější a reprezentativnější auto, než dosluhující a ze všech stran oťukaný Rover 214.. Zprvu jsme přemýšleli racionálně a prakticky.. takže ideálně malý diesel.. koukal jsem koukal.. New Mini v D první generace bylo dost málo k nalezení a tehdy v nedosažitelných cenách. Po rekognoskaci celého trhu jsem ovšem nenarazil na nic, co by mně nějak extra zaujalo a co bych měl rád doma. Tak došlo k navýšení cenového limitu a z malého dieselu se stalo výběrové řízení na auto, co nějak vypadá, není úplně běžné a z kterého tedy budu mít vnitřní dobrý pocit..
Nakonec jsem si teda po docela dobrodružné cestě podniknuté s přáteli do středozemě dovezl Mini Cooper S R53. Ročník 2002 a přímo 945.vyrobený kus označený jako "S". Tedy s trochou nadsázky "Limited Edition 1 of 1st 1000". A jelikož měl zadřený motor, přikoupili jsme po cestě rovnou další motor jako výzvu a plán na volné dny po Vánocích 2012. Během dvou dní se v garáži u OKCZ podařilo starý motor vyndat + nový motor s pomocí přátel transplantovat a auto rozběhnout..
- Přílohy
-

- stál v ulici Kaštanové.. doslova a do písmene.. a "byl tak sám", že se nám ho zželelo a nemohli jsme ho tam jen tak nechat..
- Mini Cooper S (1).jpg.jpg (134.35 KiB) Zobrazeno 20549 krát
-

- měl pár bolístek, ale celkově se nám zamlouval..
- Mini Cooper S (2).jpg (114.28 KiB) Zobrazeno 20549 krát
-

- plná výbava.. krom navigace, kterou ani nevím jestli už v roce 2002 nabízeli..
- Mini Cooper S (85).jpg (79.16 KiB) Zobrazeno 20549 krát
-

- a koukat tou panoramatickou střechou na Alpské štíty v horách Švýcarska muselo být kouzelné.. snad se tam společně ještě vrátíme..
- Mini Cooper S (82).jpg (82.51 KiB) Zobrazeno 20549 krát